Ypatingos sluoksniuotos salotos: netikėtas, bet labai gardus receptas!

Įmantrios sluoksniuotos salotos šventiniam meniu

Produktai:

  • Burokėliai - 180 g (1 vnt.)
  • Morkos - 100 g (1 vnt.)
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Kietasis sūris - 70 g
  • Majonezas - 60 g
  • Graikiniai riešutai - 30 g
  • spanguolių - 60 g
  • Sojų padažas - 20 ml
  • Druska - 1/8 šaukštelio.

Paruoškite produktus:

  1. Burokėlius nuplaukite ir supilkite vandenį į puodą. Užvirkite 40
  2. Kiaušinius išvirkite kietai (8 min. nuo vandens užvirimo). Tada kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje.
  3. Sausoje keptuvėje 1-2 minutes pakepinkite riešutus. Leiskite riešutams atvėsti. Susmulkinkite riešutus peiliu į smulkius trupinius.
  4. Kiaušinius nulupkite, atskirkite į baltymus ir trynius ir juos atskirai sutarkuokite smulkia tarka.
  5. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  6. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite burokėlius į dubenį, supilkite sojų padažą ir išmaišykite. Palikite, kol bus paruošti kiti produktai.
  7. Morkas taip pat nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  8. Ant lėkštės padėkite formavimo žiedą.
  9. Burokėlių masę šiek tiek išspauskite ir išdėliokite pirmąjį sluoksnį. Aptepkite majonezu.
  10. Išdėliokite trynių sluoksnį ir padarykite tinklelį iš majonezo, druskos.
  11. Kitą sluoksnį išdėliokite morkas, aptepkite majonezu.
  12. Paskleiskite baltymų sluoksnį ir padarykite majonezo tinklelį. Druska.
  13. Paskleiskite sūrio sluoksnį, padarykite majonezo tinklelį.
  14. Paskleiskite riešutų sluoksnį.
  15. Paskutinis sluoksnis - spanguolės.
  16. Atsargiai nuimkite formavimo žiedą ir patiekite salotas.

Gero apetito!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder