Produktai:
- Burokėliai - 180 g (1 vnt.)
- Morkos - 100 g (1 vnt.)
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Kietasis sūris - 70 g
- Majonezas - 60 g
- Graikiniai riešutai - 30 g
- spanguolių - 60 g
- Sojų padažas - 20 ml
- Druska - 1/8 šaukštelio.
Paruoškite produktus:
- Burokėlius nuplaukite ir supilkite vandenį į puodą. Užvirkite 40
- Kiaušinius išvirkite kietai (8 min. nuo vandens užvirimo). Tada kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje.
- Sausoje keptuvėje 1-2 minutes pakepinkite riešutus. Leiskite riešutams atvėsti. Susmulkinkite riešutus peiliu į smulkius trupinius.
- Kiaušinius nulupkite, atskirkite į baltymus ir trynius ir juos atskirai sutarkuokite smulkia tarka.
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
- Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite burokėlius į dubenį, supilkite sojų padažą ir išmaišykite. Palikite, kol bus paruošti kiti produktai.
- Morkas taip pat nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Ant lėkštės padėkite formavimo žiedą.
- Burokėlių masę šiek tiek išspauskite ir išdėliokite pirmąjį sluoksnį. Aptepkite majonezu.
- Išdėliokite trynių sluoksnį ir padarykite tinklelį iš majonezo, druskos.
- Kitą sluoksnį išdėliokite morkas, aptepkite majonezu.
- Paskleiskite baltymų sluoksnį ir padarykite majonezo tinklelį. Druska.
- Paskleiskite sūrio sluoksnį, padarykite majonezo tinklelį.
- Paskleiskite riešutų sluoksnį.
- Paskutinis sluoksnis - spanguolės.
- Atsargiai nuimkite formavimo žiedą ir patiekite salotas.
Rašyti komentarą