Mes tai darome neteisingai: kur ir kodėl turėtumėte laikyti medų

Medus yra itin sveikas produktas. Tačiau jis gali prarasti savo savybes vien dėl to, kad netinkamai jį laikome. Keista, bet dauguma iš mūsų nežino, kaip tai daryti tinkamai.

Kur ir kodėl negalima laikyti medaus. Apie tai rašo „Onet".

Kur negalima laikyti medaus

Neperdėsime sakydami, kad dauguma šeimininkių medų laiko virtuvės spintelėse. Ir tai nėra labai teisinga. Juk virtuvėje vyraujantis karštis ar garai gaminant maistą gali suardyti šio produkto cheminę sudėtį. 

Medų laikyti nerekomenduojama kambario temperatūroje - apie 20-25 °C. Mat aukštoje temperatūroje gali susidaryti - medžiaga, kuri blogina medaus kokybę ir net gali būti kenksminga sveikatai.

Kur laikyti medų

Geriausia medui laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje - pavyzdžiui, sandėliuke, rūsyje arba apatinėje šaldytuvo lentynoje. Optimali temperatūra yra žemesnė nei 18 °C. Tai ypač svarbu medui, kuris linkęs rūgti. Pavyzdžiui, rapsų medus arba auksaspalvis medus).

Medus turi būti laikomas sandariai uždarytuose stiklainiuose, atokiau nuo šviesos ir karščio. Padaliję medų į mažesnes porcijas, galite jį laikyti skirtingose vietose, kad neprarastumėte maistinės vertės. Venkite dažno stiklainio atidarymo ir sąlyčio su drėgme, kad išvengtumėte fermentacijos.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder