Nustebsite sužinoję, kodėl visada reikėtų vengti valgyti lėktuve - net jei maistas nemokamas

(1)

Nesvarbu, ar tai nemokami užkandžiai, karštas patiekalas ar tiesiog paprastas sumuštinis – oro linijų keleiviams patariama vengti valgyti lėktuvuose.

Nuomonės formuotojas Kashif Khan, žinomas kaip @kashkhanofficial, pasidalijo savo mintimis apie valgymą skrydžio metu su savo 873 000 sekėjų.

Jis teigia, kad lėktuvo maiste yra dirbtinių skonių ir priedų, kurie naudojami tam, kad kompensuotų skonio receptorių jautrumo sumažėjimą, patiriamą esant tūkstančių pėdų aukštyje.

Manoma, kad sumažėjęs skonio receptorių jautrumas lėktuvuose atsiranda dėl mažos drėgmės bei žemesnio oro slėgio.

Kashif paaiškina vaizdo įraše: „Nevalgykite lėktuve, net jei maistas nemokamas. Tuoj pasakysiu kodėl.

Daugelis žmonių to nežino – 30 000 pėdų aukštyje jūsų skonio receptoriai praranda apie 30 % jautrumo. Ir tai įrodo 2010 metų tyrimas.“

Influenceris toliau dalijosi savo įžvalgomis apie tai, ką oro linijos prideda į lėktuvuose patiekiamą maistą.

Jis teigia: „Todėl oro linijos kompensuoja skonio trūkumą į maistą pridėdami dirbtinių skonių, druskos ir priedų. Tik tam, kad jis neprimintų kartono skonio.

Mes kalbame apie MSG (natrio glutamatą), natrio nitritą, karageniną – beveik kiekviename patiekale.“

Kashif paaiškina, kad šie priedai sukuria iliuziją, jog maistas skanus, tačiau iš tikrųjų gali pabloginti savijautą.

Jis tęsia: „Tai apgauna jūsų smegenis, priverčia manyti, kad maistas skanus.

Be to, dėl sauso kabinos oro ir mažesnio deguonies kiekio jūsų virškinimas smarkiai sulėtėja.“

Vėliau jis atskleidžia, kokį poveikį toks maistas gali turėti žarnynui ir bendrai organizmo būklei.

Nuomonės formuotojas sako: „Tas maistas tiesiog lieka jūsų žarnyne, fermentuojasi… ir sukelia pūtimą.

Tai viena iš priežasčių, kodėl žmonės jaučiasi prastai skrydžio metu ir net po jo.“

Tačiau kai kurie komentatoriai nesutiko su Kashif teiginiais. Vienas jų parašė: „Niekada taip nesijaučiau valgydamas verslo klasėje.“

Kitas pridūrė: „Nebent skraidai kelis kartus per savaitę ir valgai kiekvieną kartą – nemanau, kad tai problema. Mes ką tik skridome iš Los Andželo į Tokiją, o paskui atgal iš Singapūro, ir per tuos skrydžius buvome pamaitinti du kartus. Kaip apskritai išgyventi ilgus skrydžius nieko nevalgant?“

Vis dėlto kai kurie sutiko su šia žinute. Vienas komentatorius rašė: „Na ką, tada valgysiu prieš ir po skrydžio. Nesmagu, niekada apie tai nepagalvojau! Norėčiau, kad lėktuvuose būtų kokteilių arba natūralių, ekologiškų sulčių.“

Šaltinis: dailymail.co.uk

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder