Daugiau pirkti majonezo nebeprireiks: Kotryna Starkienė atskleidė, kaip nesunkiai jį pasigaminti namuose

(1)

Savaitgalis skirtas pasilepinimui – būtent tuo įsitikinusi Kotryna Starkienė. Todėl šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovus ji kvies pasimėgauti pačiais skaniausiais namuose ruoštais sumuštiniais su bulvytėmis. O smaližių laukia saldūs sluoksniuotos tešlos sausainiai… Tegul savaitgalis būna gardus!

Kaip laidoje teigs Kotryna, geras sumuštinis gali būti puikus pietų patiekalas. „Šį šeštadienį parodysiu, kaip iškepti bulvytes, kad jos būtų traškios ir itin skanios, o taip pat atskleisiu, kaip paruošti naminį majonezą puikiam sumuštiniui“, – sako ji.

Kaip greitai pagaminti sausainius ir paruošti neatsivalgomus sumuštinius, sužinosite laidoje, o naminio majonezo receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.

Naminis majonezas

Ingredientai:
kiaušinio trynio;
šaukštelio garstyčių;
150 ml saulėgrąžų aliejaus;
druskos;
pipirų;
šaukštelio baltojo vyno acto.

Gaminimo eiga
 
Kiaušinio trynį su garstyčiomis plakimo šluotele išplakite iki vientisos masės. Toliau plakdami po kelis lašelius supilkite maždaug trečdalį aliejaus. Aliejų turite pilti palaipsniui: įpylę kelis lašus labai gerai išplakite, o tuomet įpilkite ir vėl. Kai masė pradės didėti, galite plona srovele supilti likusį aliejų, tačiau nepamirškite nuolat plakti. Įberkite druskos, pipirų ir vėl labai gerai viską išplakite. Įpilkite šaukštelį acto, o tuomet dar kartą išplakite. 

Naminį majonezą šaldytuve galite laikyti kelias dienas ir naudoti jį sumuštiniams, salotoms ir kitiems patiekalams gardinti. Naudokite tik gerus, šviežius kiaušinius, kuriuos prieš gaminant labai gerai nuplaukite.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder