Kaip greitai nulupti česnaką: 4 įdomūs būdai

Be abejo, galite nusipirkti jau nuluptų skiltelių, tačiau šviežiai nuluptas česnakas yra kažkuo itin patrauklus - jo aromatas stipresnis, o skonis intensyvesnis. Tačiau pats procesas gali atrodyti varginantis. Laimei, yra keletas gudrybių, kurios jį gerokai palengvina. Eksperimentavimas su įvairiais česnako lupimo būdais gali padaryti rutininį procesą įdomesnį. Apie tai rašo „ RealSimple“. 

1 metodas: pakratykite jį stiklainyje

Jums reikės stiklinio su dangteliu arba kito indo, kurį galima sandariai uždaryti.

Ką daryti:

Atskirkite česnako skilteles nuo galvutės.

Sudėkite jas į stiklainį ir sandariai uždarykite.

Stipriai pakratykite stiklainį kelias sekundes.

Išpilkite turinį ant švaraus paviršiaus ir atskirkite česnaką nuo žievelės.

Ar tikrai veikia: Iš pradžių šis metodas gali atrodyti neveiksmingas, ypač jei nulupsite tik porą skiltelių. Tačiau jei naudosite didesnį kiekį, luobelės tikrai lengviau atsiskiria. 

Šis metodas praverčia, jei gaminate maistą didelei šeimai arba norite išvengti kontakto su lipniomis česnako sultimis. Vienintelis trūkumas yra tas, kad stiklainį po to reikės kruopščiai išplauti, nes jame ilgai gali likti česnako kvapas.

2 būdas: mikrobangų krosnelė

Jis leidžia lengvai pašalinti lukštus dėl karščio poveikio.

Ką reikia daryti:

Atskirkite česnako skilteles nuo galvutės.

Dėkite jas į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite dideliu galingumu apie 20 sekundžių.

Leiskite česnakams šiek tiek atvėsti.

Lengvai nulupkite luobeles.

Ar tikrai veikia: šis metodas padeda atlaisvinti luobeles ir pagreitina lupimo procesą. Tačiau yra niuansų: mikrobangų krosnelė gali sugerti česnako kvapą, o pačios skiltelės gali šiek tiek pakeisti konsistenciją. Jei česnakų reikia kepimui ar skrudinimui, šis metodas yra puikus, tačiau subtiliems padažams ar salotoms geriau naudoti šviežią, termiškai neapdorotą produktą.

3 būdas: česnakų presas

Šis metodas pažįstamas daugeliui namų šeimininkių. Kai kurie mano, kad česnaką reikia iš anksto nuvalyti, tačiau kai kurie česnakų presai leidžia šį žingsnį praleisti.

Ką daryti:

Atskirkite česnako skiltelę nuo galvutės.

Įdėkite ją į presą tiesiai su žievele.

Išspauskite česnaką, atskirdami likusią žievelę.

Ar tikrai veikia: Šis metodas tinka tiems, kurie nori gauti smulkinto česnako be didelio vargo. Tačiau yra keletas niuansų: ne visi presai gali apdoroti visą skiltelę, o žievelė gali įstrigti prietaise. Todėl šį metodą reikėtų naudoti, jei tikrai žinote, kad jūsų presas tinka tokiai technikai.

4 būdas: peilis

Tai klasikinis metodas, kurį naudoja profesionalūs virėjai. Jis ne tik padeda greitai atsikratyti luobelių, bet ir palengvina tolesnį smulkinimą.

Ką daryti:

Paimkite česnako skiltelę ir padėkite ją ant pjaustymo lentelės.

Paimkite virėjo peilį ir padėkite jo šoną ant skiltelės viršaus.

Paspauskite peilį delnu, kad sutraiškytumėte česnaką.

Jei reikia, lengvai pašalinkite žievelę ir susmulkinkite česnaką.

Ar tai tikrai veikia: šis metodas yra pats efektyviausias, nereikalaujantis jokių papildomų įrankių ir leidžiantis greitai sutrinti česnaką. Be to, smulkinimo proceso metu išsiskiria eteriniai aliejai, dėl kurių patiekalas tampa dar aromatingesnis.

Jei ieškote greičiausio ir patogiausio būdo česnakui nulupti, peiliu smulkinamas metodas yra geriausias. Jis puikiai tinka tiek namų, tiek profesionalioje virtuvėje. Tačiau jei vienu metu reikia nulupti daug skiltelių, verta išbandyti metodą su kratymu stiklainyje arba kaitinimu mikrobangų krosnelėje. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder