Ne joduota druska: dėl šio 1 ingrediento rauginti kopūstai visada būna traškūs ir labai skanūs - štai kiek jo reikia dėti
Rudenį atvėsus orams visada aktyviai nuimamas ant lysvės paliktų augalų derlius, įskaitant kopūstus.
Visi mitybos specialistai teigia, kad rauginti kopūstai yra neįtikėtinai sveikas produktas, o sumanios šeimininkės jau daugelį metų šį užkandį gamina savo rankomis.
Apie tai, kiek druskos dėti ant raugintų kopūstų, kad būtų nuostabaus skonio, - toliau medžiagoje.
Traškūs rauginti kopūstai - pagrindinė paruošimo paslaptis
Nepaisant to, kad beveik kiekviena moteris žino ir moka pasigaminti šį populiarų skanėstą, tik nedaugelis supranta, kaip rauginti kopūstus, kad jie būtų traškūs.
Žinoma, viskas priklauso nuo druskos, tačiau ne tik nuo jos kiekio, bet ir nuo kilmės.
Patyrę virėjai pastebėjo, kad įprasta akmens druska ne visada duoda norimą rezultatą - ji yra natūralus konservantas ir negarantuoja traškios sūdytos daržovės tekstūros.
Joduota druska apskritai neturėtų būti naudojama - priešingai, ji pablogina kopūstų skonį ir juos suminkština.
Idealus variantas - jūros druska. Joje yra daugiau kaip 40 mikro- ir makroelementų ir 28 kartus mažiau kenksmingų netirpių nuosėdų.
Dėl jos rauginti kopūstai tikrai bus traškūs, ilgiau išsilaikys ir vargu ar per anksti parūgštės.
Be to, jūros druskoje esantis jodas yra natūralios kilmės, priešingai nei dirbtinai joduotoje druskoje.
Todėl kopūstų ir kitų konservuotų maisto produktų stiklainiai nesprogs, o produktų skonis nepasikeis, be to, galite būti tikri, kad sūdymas bus tolygus.
Skanūs rauginti kopūstai - kiek į juos dėti druskos ir cukraus
Egzistuoja neliečiama taisyklė, patikrinta įvairių šeimininkų bandymais ir klaidomis.
Daug metų eksperimentuodami jie tiksliai išsiaiškino, kiek tiksliai druskos užtenka 1 kg kopūstų sūdant, kad daržovė būtų tobula - 1 valgomasis šaukštas kiekvienam kilogramui produkto.
Cukraus geriau pilti šiek tiek mažiau - apie 0,5 šaukštelio kiekvienam kilogramui, kad užkandis nebūtų per saldus.
Atminkite, kad jei kopūstus rauginate plastikiniame kibirėlyje, puode arba nežinote, kiek druskos reikia trijų litrų stiklainiui raugintų kopūstų, tuomet orientuokitės ne į indą, o į susmulkinto produkto kiekį.
Pageidautina, žinoma, jį pasverti, tačiau patyrusios šeimininkės nustato „iš akies“.
Šiuo atveju svarbiausia nepersistengti, antraip net ir rekomenduojama jūros druska sugadins kopūstus.
Rauginti kopūstai - receptas
Tai paprasčiausias raugintų kopūstų gaminimo būdas - jums tereikia pagrindinės daržovės ir druskos.
Reikia paimti kopūstą, susmulkinti jį nedideliais šiaudeliais, suminkyti rankomis, kad kopūstas išleistų sultis.
Perkelkite į dubenį, pabarstykite druska, išmaišykite ir įspauskite į stiklainį.
Jei sūdysite kibire, tai jame visas šias manipuliacijas ir atlikite, daržovių niekur nejudindami.
Toliau reikia uždengti preparatą dangteliu, bet taip, kad patektų oro, t. y. neuždaryti sandariai.
Palikite jį 2-3 dienoms, kol daržovės pradės fermentuotis. Paimkite ilgą adatą arba peilį ir padarykite keletą dūrių kopūstuose į dugną, kad išsiskirtų dujų perteklius.
Toliau kopūstai raugės savaime, tereikės paragauti.
Kai tik skonis bus toks, koks turėtų būti, - galite uždaryti indą ir įdėti į šaldytuvą.
Turėkite omenyje, kad šis receptas laikomas pagrindiniu - pagal skonį galite pridėti tarkuotų morkų ar obuolių, burokėlių ar spanguolių, bet kokių kitų priedų, bet tik po to, kai kopūstai bus išspaudę sultis ir pabarstyti druska.
Rašyti komentarą