Šiandien pasidalysime labai skanaus šokoladinio pyrago, kuris yra priimtinas diabetikų ir lieknėjančiųjų mityboje, receptu.
Deserte nenaudosime cukraus ir baltų miltų. Taigi, pradėkime!
Pyragui reikės šių produktų:
Avižinių dribsnių - 100 g.
nugriebto pieno miltelių - 50 g.
skrudintų migdolų - 50 g.
Kakavos miltelių - 20 g.
Vištienos kiaušinių - 8 vnt.
Cukraus pakaitalo - pagal skonį.
Vanilino - 1/4 šaukštelio.
Kremui reikės:
- Riaženkos (geriausia 4 proc. riebumo) - apie 2 l.
- Cukraus pakaitalo - pagal skonį.
- Vanilino - ant peilio galo.
Papuošimui galite naudoti smulkintus riešutus arba tarkuotą šokoladą be cukraus.
Paruošimas:
1. Avižinius dribsnius ir migdolus sumalkite blenderiu iki kuo smulkesnės masės. Sudėkite kakavą ir pieno miltelius. Gerai išmaišykite.
2. Kiaušinius plakite mikseriu, kol jų tūris padidės maždaug 2 kartus. Mišinys turi būti labai tirštas ir purus. Įmaišykite vaniliną ir cukraus pakaitalą.
3. Sausą mišinį keliais etapais įveskite į kiaušinius, švelniai minkydami tešlą mentele. Supilkite tešlą į 4 vienodas formas ir kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje, kol bus paruošti.
4. Kremą išplakite ant 3-4 sluoksniais iškloto sietelio. Uždėkite sietą ant puodo ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Riaženka taps labai tiršta, o nereikalingas skystis nutekės į keptuvę. Į grietinėlę įmaišykite cukraus pakaitalą ir vanilę. Išmaišykite, kad susijungtų.
5. Surinkite tortą, kremu pertepdami šokolado pluteles.
Ant deserto viršaus užberkite smulkintų riešutų arba tarkuoto šokolado be cukraus. Palikite pyragą dviem valandoms įsigerti ir patiekite.

Rašyti komentarą