Saugojimo taisyklės: 6 maisto produktai, kurių neturėtumėte palikti sandėliuke
Kai kalbama apie maisto produktų šviežumo išsaugojimą, didelį vaidmenį atlieka aplinkos veiksniai.
Šviesa, drėgmė, deguonies poveikis ir temperatūra yra pagrindiniai veiksniai, turintys įtakos daugumos maisto produktų galiojimo laikui. Ir nors toliau išvardytus ingredientus galima laikyti sandėliuke prieš juos atidarant, dauguma jų turėtų likti ant virtuvės stalviršių, šaldytuve, šaldiklyje arba tam tikrame inde.Apie maisto produktus, kurių niekada neturėtumėte laikyti sandėliuke, rašo „ Real Simple“.
Dėmesio: „Dėmesio centre yra ir kiti maisto produktai, kurie gali būti laikomi sandėlyje, ir kiti produktai, kurie gali būti laikomi sandėlyje.
Miltai
Paprastai dauguma kepimo ingredientų laikomi sandėliuke, tačiau yra keletas veiksnių, dėl kurių miltai gali sugesti greičiau, nei manote.
Dėl šviesos, drėgmės ir karščio miltai gali supelyti arba pritraukti vabzdžių, todėl geriausia pirkti miltus mažesniais kiekiais, kad juos greitai sunaudotumėte, arba laikyti miltus sandariame inde, kad jie nesugestų. Miltus taip pat galite laikyti šaldiklyje, kad pratęstumėte jų galiojimo laiką.
Klevų sirupas
Atidarius klevų sirupo butelį, gali kilti pagunda padėti jį atgal į sandėliuką, tačiau iš tikrųjų jį reikėtų laikyti šaldytuve. Pelėsis ir kiti mikroorganizmai mėgsta augti šiltoje ir tamsioje aplinkoje, o dėl šviesos ir deguonies poveikio klevų sirupas gali prarasti savo puikų skonį ir maistines savybes.
Ekologiškas žemės riešutų sviestas
Viena vertus, valgyti ekologišką, natūralų žemės riešutų sviestą yra geriausias pasirinkimas, nes jame nėra konservantų. Tačiau, kita vertus, konservantų trūkumas pagreitina pelėsių augimą ir sukelia žemės riešutų sviesto gendamumą. Kitaip tariant, ekologiškas žemės riešutų sviestas netinka laikyti sandėliuke. Atidarę jį įdėkite į šaldytuvą, kad jis išliktų šviežias ir nesusidėvėtų.
Avokadai
Jei nusipirkote kietų avokadų, juos tikrai galite padėti į sandėliuką, kol jie prinoks ir taps minkšti. Tačiau jei į sandėliuką įdėsite pusiau minkštą arba visiškai prinokusį avokadą, jis greičiausiai suges dar nespėjus juo pasimėgauti. Vietoj to laikykite avokadus ant stalviršio, kol jie prinoks, o tada padėkite į šaldytuvą arba suvalgykite per dieną ar dvi.
Riešutai
Kadangi riešutuose gausu nesočiųjų riebalų, veikiami šviesos, deguonies ir aukštesnės temperatūros jie greitai išsausėja. Nors juos galite laikyti sandėliuke, vis dėlto geriausia juos laikyti sandariame stikliniame inde. Jei neturite tokios laikymo galimybės, riešutus taip pat galite laikyti šaldytuve - taip jie išliks švieži ir aromatingi.
Duona
Jei sandėliuke laikote duoną, turbūt pastebėjote, kad ji greitai pelyja. Taip galėjo nutikti dėl to, kad duona nebuvo laikoma sandariame inde arba dėl to, kad netyčia apie ją pamiršote. Jei nesate iš tų, kurie laiko duoną šaldytuve, galite įsigyti duonmaišį, kad ji išliktų minkšta ir šviežia.
Šaltinis: focus.ua
Rašyti komentarą