Iškasę kardelių svogūnėlius jų nelupkite. Kaip juos paruošti žiemai, kad ryškiai žydėtų

Kaip teisingai iškasti ir išsaugoti kardelių svogūnėlius.

Kardelių svogūnėlius geriau iškasti prieš prasidedant šalčiams, nes kuo ilgiau jie lieka žemėje, tuo didesnė ligų rizika. 

Kasdami stiebus nupjaukite žemai ir atsargiai pašalinkite ūglius.

Jei kasama po lietaus, svogūnėlius reikia kruopščiai nuplauti ir išdžiovinti šiltoje patalpoje. Po vienos ar dviejų savaičių atskirkite motininį svogūnėlį, nuvalykite sausus žvynelius ir išmeskite pažeistus bei ligotus.

Galutinis svogūnėlių valymas atliekamas žiemos pabaigoje, nes žvyneliai apsaugo juos nuo išdžiūvimo.

Pirmiausia svogūnėliai dvi-tris savaites laikomi 15-18 °C temperatūroje, o visiškai išdžiūvę - +5-7 °C temperatūroje dėžutėse dviem-trimis sluoksniais.

Išimkite sukietėjusius ar suminkštėjusius svogūnėlius, o pažeistas vietas apdorokite mangano tirpalu ir uždenkite medžio anglimi. Ši medžiaga laikoma atskirai.

Šis kardelių svogūnėlių paruošimo žiemai būdas leis išlaikyti juos sveikus ir suteikti ryškius žiedus. 

Šaltinis: gordonua.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder