Kaip ir kuo tręšti pipirus, kad gautumėte gerą derlių, kuris apsaugos nuo daugelio ligų

Patyrę sodininkai pipirų tręšimui rekomenduoja naudoti amoniaką.

Kad pipirai nesirgtų ir džiugintų gausiu derliumi, naudokite amoniaką, kuris yra neblogas trąšos ir patikima apsauga nuo daugelio ligų.

Kodėl pipirus reikia tręšti amoniaku

Amoniakas yra būtinas tarpinis junginys, susidarantis natūralioje azoto apykaitoje.

Azotas reikalingas augalams intensyviam augimui, žaliųjų dalių augimui, chlorofilo gamybai, jis daro įtaką krūmų žydėjimui ir derliaus kiekiui.

Amoniaką patariama naudoti pradedantiesiems, nes tręšiant pipirus amoniaku, krūmai nebus pertekę azoto.

Tręšimas amoniaku naudingas esant azoto trūkumui.

Norėdami paruošti laistymo tirpalą, ištirpinkite 10 l vandens (kibire) 15-20 ml amoniako. Gerai išmaišykite skystį. Laistyti tokiu tirpalu reikia kartą per 10-12 dienų.

Norėdami paruošti purškimo tirpalą, ištirpinkite 10 l kibire vandens 10 ml amoniako. Įpilkite 2–3 šaukštus skysto muilo. Gerai išmaišykite. Purkškite pipirus tirpalu kartą per 8–10 dienų.

Tręšiant pipirus amoniaku, nepamirškite atsargumo priemonių

Nepamirškite, kad amoniakas yra toksiškas. Tręšiant pipirus amoniaku, mūvėkite pirštines, prijuostę, respiratorių kvėpavimo organams apsaugoti, akinius. Jei pasirodys kokių nors apsinuodijimo požymių, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Jei neteisingai apskaičiuosite amoniako dozę, galite pakenkti kultūrai, o tai vėliau atsispindės ant lapų ir daržovių.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder