Šv. Valentino vakarą - perpildyti restoranai

Norintieji romantiškai paminėti šv. Valentino dieną restorane ir nepasirūpinę tuo iš anksto, vasario 14-ąją turės pasitelkti fantaziją ir ieškoti kitų alternatyvų. Populiariausiuose Klaipėdos restoranuose, kurie siūlo specialų meniu ir / ar muzikinę programą meilės vakarui, staliukai seniai rezervuoti.

Nors yra daug peikiančių šv. Valentino dienos šventę dėl nelietuviškos kilmės, dar daugiau aiškinančių, jog meilę švęsti reikia kiekvieną dieną, tačiau restoranai vasario 14-ąją džiaugiasi klientų dėmesiu. Net sunkiais laikais klaipėdiečiai ir uostamiesčio svečiai už šventinę vakarienę dviem nešykšti pakloti triženklių sumų.

Pasak restoranų atstovų, visi staliukai vasario 14-osios vakarui buvo rezervuoti prieš mėnesį, prieš kelias savaites, paskutiniai išgraibstyti praėjusią savaitę. Daug kur šventinį vakarą klientai bus aptarnaujami keliomis bangomis: ankstesniu ir vėlesniu laiku.

Kai kurie restoranai šv. Valentino vakarą kviečia į degustacines vakarienes. Jų meniu dominuoja jūrų gėrybės, kurios, anot kulinarijos ekspertų, turi afrodiziakinių savybių.

Austrės, krevetės, midijos - populiariausi meilės vakarienės ingredientai. Ir, žinoma, būtinas desertas.

Keturių patiekalų vakarienes siūlo „Amberton“ viešbučio panoraminiai restoranai „Viva la vita“ bei „XII aukštas“. Abiejuose restoranuose vakaro pradžiai bus patiektos šokoladinės braškės su taure putojančio vyno.

„Viva la vita“ klientai dar mėgausis jūros šukute su vytinto kumpio skrebučiu ir sviestine duonele, jūrinio ešerio filė su sojų pupelių ir šparagų salotomis bei keptais peileniais arba jautienos išpjova su antienos kepenėlėmis bei marinuotomis vyšniomis, braškinio tiramisu su karamelės traškučiu desertu. Vakarienės metu skambės gyvai atliekama saksofono muzika.

„XII aukšte“ skambės akordeonas, o gomurius malonins kepinti smidrai su karališka krevete bei kokoso padažu, raudonojo tuno kepsnys su smidrų ir alyvuogių salotomis bei kepintais artišokais arba brandintos jautienos antrekotas su azijietiškais baravykais bei bulvių ir sūrio užkepėle ir sūrio putėsių su uogų kapotiniu desertas.

Į šventinę vakarienę kviečiama nuo 17 iki 19 val. arba nuo 20 val. Kas pateko anksčiau - mokės 109 Eur/porai ir galbūt grožėsis saulėlydžiu, o vėliau atvykusieji mokės 149 Eur už du asmenis, bet galės pavakaroti ilgiau ir pasigrožėti naktinės Klaipėdos panorama.

Išskirtinį šv. Valentino dienos vakarą trapą nuleis ir burlaivis „Meridianas“. Romantišką vakarą koncertuos vokalistė Irma Keinienė ir džiazo pianistas Marijus Kučikas. Vakarienės patiekalų pasirinkimas ir kaina - iš įprasto restorano meniu. Tiesa, ir šiame restorane visi norintieji netilpo į muzikinį vakarą, tad dar viena banga bus vakarieniaujančių anksčiau.

Restoranas „Skandalas“ vasario 14-osios vakarą taip pat siūlo keturių patiekalų vakarienę už 55 Eur/asm. Jos meniu užkandžiui patiekiama austrė su mėlynojo svogūno vinigretu ir erškėto ikrais, tigrinių krevečių kokteilis su žaliojo obuolio ir avokado salsa, kokoso pieno puta ir alyvuogių dulkėmis. Pagrindinis patiekalas - antienos filė, patiekiama su morkų kremu, perlinių kruopų rizotu ir chorizo trupiniais, o desertui - dekonstruotas citrininis tartas, pagardintas avižų trupiniuočiu, karamelės ir kriaušių kremu. Vakaro metu koncertuos dainininkas Paulius Barzinskis.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder