Jis vadinamas „amžinos jaunystės vaisiumi“: apsaugo nuo senėjimo, anemijos ir kaulų trapumo

(4)

Šie vaisiai kilę iš Pietų Amerikos, o dabar auginami Viduržemio jūros regione, Australijoje, Azijoje, Afrikoje ir Naujojoje Zelandijoje.

Feijoa - tai niekuo neišsiskiriantis žalias vaisius, atrodantis kaip mažas avokadas, tačiau nepaprastai skanus ir sveikas.

Jo skonis primena braškių, ananasų ir gvajavų derinį, todėl kai kuriose šalyse feijoa vadinamas „ananasų gvajavomis“.

Tai tikra vitaminų bomba mūsų organizmui, vaisiuje yra vitaminų, mineralų ir antioksidantų.

Papasakosime, kokia feijoa nauda, kam jo nereikėtų valgyti ir kaip pasirinkti tinkamą vaisių.

Kokia feijoa nauda?

Vaisiuose yra vitaminų B, E, K, C ir antioksidacinių junginių.

Dėl didelio antioksidantų kiekio, kuris apsaugo nuo ankstyvo senėjimo, ispanų gydytojai feijoa vadina „amžinos jaunystės vaisiumi“.

Feijoa taip pat turi folio rūgšties ir geležies, todėl mitybos specialistai rekomenduoja nėščioms moterims valgyti šį egzotišką vaisių, kad išvengtų mažakraujystės.

Dėl sudėtyje esančių mineralų - cinko, kalio, fosforo ir kalcio - feijoa apsaugo kaulinį audinį nuo trapumo.

2007 m. mokslininkai nustatė, kad dėl didelio antioksidantų kiekio feijoa pasižymi priešvėžinėmis savybėmis.

Egzotiškas vaisius taip pat padeda greičiau numesti svorio.

Jame yra pakankamai ląstelienos ir vitaminų, kad pasotintų organizmą, tačiau jis mažai kaloringas, todėl nekenkia jūsų figūrai.

Gydytojai rekomenduoja valgyti feijoa visiems, turintiems virškinimo problemų.

Vaisius taip pat rekomenduojamas esant pykinimui ir apsinuodijimui maistu, nes geba pašalinti toksinus iš organizmo.

Kam nederėtų valgyti feijoa: kokios yra kontraindikacijos?

Žmonėms, sergantiems lėtinėmis skrandžio ir žarnyno ligomis, nereikėtų valgyti feijoa.

Vaisius taip pat draudžiamas sergant diabetu ir tiems, kurie yra alergiški vitaminui C.

Žindančios moterys dėl feijoa valgymo turėtų pasitarti su gydytoju. Vaikai turėtų valgyti tik vieną vaisių per dieną.  

Kaip išsirinkti ir laikyti feijoa

Geros kokybės vaisiai turi žalią odelę ir yra tvirti liečiant. Geriausia, jei prieš pirkdami vaisių jį perpjaunate.

Jei minkštimas yra šviesus ir beveik skaidrus, panašus į drebučių tekstūrą, vadinasi, vaisius prinokęs.

Jei jis rudas, vaisius, deja, sugedęs. Baltas minkštimas reiškia, kad vaisius turi prinokti.

Feijoa paprastai parduodami neprinokę, todėl, kad prinoktų, juos reikia kelias dienas palaikyti kambario temperatūroje.

Šaldytuve feijoa rekomenduojama laikyti ne ilgiau kaip 7 dienas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder