Ką turėtumėte valgyti, jei norite išvengti glaukomos

Valgykite tai, kas apsaugos jūsų regėjimą. Tai rekomenduoja specialistai.

Glaukoma yra grupė akių ligų, kurios lemia progresuojantį regos netekimą.

Glaukomos metu pažeidžiamas regos nervas. Tai yra antra aklumo priežastis pagal dažnumą.

Kaip ir kalbant apie kitas sveikatos problemas, sveika mityba gali pakeisti jūsų akių sveikatą.

Čia gali padėti vaisiai ir daržovės, turinčios daug vitamino A ir C, antioksidantų luteino ir zeksantino.

Šie antioksidantai apsaugo nuo oksidacinio streso ir kitų priežasčių, galinčių lemti glaukomą.

Žaliosios lapinės daržovės pasižymi šiomis savybėmis.

Tyrimai rodo, jog špinatai ir lapiniai kopūstai gali sumažinti glaukomos išsivystymo riziką.

Lapinės daržovės gali sumažinti uždegiminių reakcijų intensyvumą, vėžinių susirgimų, širdies ligų ir glaukomos išsivystymo riziką.

Riešutai ir sėklos yra puikūs vitamino E šaltiniai.

Vitaminas E yra itin svarbus apsauginis ląstelių faktorius, neutralizuojantis laisvuosius radikalus.

Taip pat siūloma suvalgyti daugiau žuvies, ypač lašišos, tuno, sardinių.

Žuvis turi itin daug omega-3 riebiųjų rūgščių, kas gali sumažinti glaukomos išsivystymo riziką.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder