Kada geriausia valgyti pusryčius, kad sumažėtų kraujospūdis: atsakė kardiologai

Gydytojai atskleidė, kada ir kodėl hipertenzija sergantys žmonės turėtų valgyti pusryčius.

Gydytojai pasakojo, kada ir kodėl hipertenzija sergantys žmonės turėtų pusryčiauti.

Tyrimai rodo, kad pusryčių valgymas yra puikus būdas kontroliuoti kraujospūdį.

Kardiologai mano, kad pusryčiai gerina širdies sveikatą, įskaitant kraujospūdį, dėl kelių mechanizmų, rašo Parade. 

Kaip paaiškino kardiologas Cheng-Han Chen, pusryčiai reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir riboja persivalgymą dienos metu. 

„Pusryčių valgymas padeda išvengti streso hormonų, galinčių padidinti kraujospūdį, padidėjimo“, - pridūrė jis.

Tačiau kardiologai pabrėžė, kad svarbu ne tik valgyti pusryčius, bet ir kada tai daryti. 

„Pusryčių laikas svarbus, nes jis atitinka natūralius organizmo ritmus, vadinamuosius cirkadinius ritmus, kurie padeda reguliuoti kraujospūdį ir medžiagų apykaitą“, - sakė kardiologas Neilas D. Shahas.

Tikslus pusryčių laikas kraujospūdžiui mažinti

Dauguma kardiologų rekomenduoja pusryčius reguliariai valgyti per vieną ar dvi valandas nuo prabudimo. 

„Norint palaikyti sveiką kraujospūdį ir mitybą, reikia tinkamai pradėti dieną“, - sakė kardiologas Bradley Serweris ir pridūrė, kad pusryčių valgymas per vieną ar dvi valandas nuo atsibudimo gali nustatyti dienos mitybos nuotaiką.

„Organizmo dienos medžiagų apykaitos ritmą reguliuoja vidinis laikrodis, kuriam įtakos turi valgymo laikas. 

O tipinio valgymo laiko pokyčiai .... potencialiai gali turėti įtakos kardiometabolinių ligų vystymuisi“, - aiškino Čenas.

„Maistingas valgis dienos pradžioje vis tiek geriau padeda kontroliuoti kraujospūdį, nei visiškai praleisti pusryčius“, - pridūrė daktaras Šahas.

Pusryčių idėjos širdies sveikatai gerinti

Valgymo laikas yra svarbus širdies sveikatai, įskaitant kraujospūdį. 

Tačiau labai svarbu ir tai, kas patenka į jūsų lėkštę per valandą ar dvi nuo prabudimo. 

Kardiologai pataria, kad geriausia pusryčiams valgyti maistą, kuriame gausu magnio, kalio (vaisiai ir daržovės), baltymų (kiaušiniai), sveikųjų riebalų (avokadai ir riešutai) ir skaidulinių medžiagų (daržovės).

Jie taip pat ragino nevalgyti paprastųjų angliavandenių (pvz., saldžių dribsnių) ir visko, kas turi daug natrio. 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder