Norėdami susidėti lėkštę pagal šią taisyklę, padalijame ją į 4 dalis:
½ - spalvotos daržovės ir žalumynai + vaisiai desertui
¼ - baltymai
¼ - angliavandeniai arba įvairių rūšių mišinys.
Ir galiausiai reikia nedidelio kiekio riebalų, kurie suteikia skonio spalvą ir papildomos naudos.
Gėrimai - gerkite vandenį, kavą arba arbatą. Venkite saldžių gėrimų
Kokia yra mitybos pagal „sveikos lėkštės“ metodą nauda
Visų pirma, „Sveikos mitybos lėkštė“ yra labai paprastas ir lengvai suprantamas požiūris į mitybą. Jis turi keletą svarbių skirtumų nuo kitų sistemų, kurias galima naudoti siekiant geriau subalansuoti mitybą:
Dėmesys sutelkiamas į tai, kad svarbu vartoti pakankamai paprasto vandens, o ne akcentuojami pieno produktai.
Taip pat labai svarbi išsamesnė baltymų ir angliavandenių rūšių klasifikacija, nes joje nurodoma, kurių rūšių baltymų reikėtų vartoti didesniais kiekiais, o kurių reikėtų vengti. Tas pats pasakytina apie grūdus ir riebalus
pabrėžti, kad reikia valgyti daugiau daržovių ir žalumynų. Būtent jie iš tiesų turėtų užimti didesnę lėkštės dalį nei vaisiai ar uogos
„Sveikos lėkštės“ esmė yra ta, kad kiekvieno valgymo metu gautumėte subalansuotą maistą ir visą spektrą svarbiausių maistinių medžiagų.
Iš tikrųjų šis metodas veikia taip, kad laikydamiesi taisyklių, jūs su maisto pagalba patenkinate kasdienius organizmo poreikius būtinų vitaminų, mineralų ir mikroelementų.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą