Mitybos specialistai įvardijo 5 vaisius, kuriuos verčiau pirkti šaldytus nei šviežius

Šaldyti jie yra maistingesni.

Vaisiai yra labai svarbi subalansuotos mitybos dalis, nes juose gausu svarbiausių vitaminų ir mineralų.

Švieži vaisiai ilgai neišsilaiko, tačiau daugelį vaisių galima saugiai užšaldyti.

O kai kurie vaisiai užšaldyti yra dar sveikesni, „RealSimple“ sakė sertifikuotos mitybos specialistės.

Kaip nurodo mitybos specialistės, šaldyti vaisiai skinami per patį sunokimo piką, kai maistinių medžiagų kiekis yra didžiausias, o tada užšaldomi, kad tos maistinės medžiagos išliktų.

Tuo tarpu švieži vaisiai sunoksta gabenant ir laikant, todėl praranda nemažai maistinių medžiagų.

5 vaisiai, kuriuos geriausia pirkti šaldytus

Daugelis jų yra sezoniniai, brangūs, greitai sunoksta, juos sunku paruošti, o šviežius perkant maisto prekių parduotuvėje jie yra mažiau maistingi.

Mangai

„Nulupti ir supjaustyti šviežią mangą yra nepatogu, tačiau su šaldytu mango visas sunkus darbas bus atliktas už jus“, - sako Lorenz.

„Be to, prieš užšaldant mangas būna visiškai prinokęs, todėl garantuojamas saldus tropinis skonis.

Manguose taip pat yra daug svarbių maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą C imuninei sistemai, vitaminą A akių sveikatai ir skaidulų virškinimui.

Ananasai

Pasak Lorenz, ananasuose gausu vitamino C ir mangano, kurie palaiko imunitetą ir kaulų sveikatą.

„Jame taip pat yra bromelaino - fermento, kuris gali palengvinti virškinimą ir sumažinti uždegimą“, - priduria ji.

Uogos

Uogos yra akytos, todėl jos greičiau nei kiti vaisiai sugeria drėgmę ir pelija, todėl jas gali būti sunku laikyti, sako Karp.

Kita vertus, šaldytas uogas galima laikyti mėnesius neprarandant jų maistinių savybių, įskaitant antioksidantus, vitaminą C ir žarnynui naudingas skaidulines medžiagas.“

Vyšnios

Pasak Karp, vyšniose gausu polifenolių, kurie saugo ląsteles ir kovoja su organizmo uždegimais.

Tačiau kauliukų pašalinimas gali kelti rūpesčių, ypač jei reikia sunaudoti didelį kiekį.

„Šaldytos vyšnios tinka, nes jos jau yra be kauliukų, o tai reiškia, kad jas galite iš karto dėti į kokteilius ar jogurtą“, - sako Karp.

Açaí uogos

Acai uogos yra labai trapios, todėl maisto prekių parduotuvėse jos niekada neparduodamos šviežios.

Vietoj to jos parduodamos miltelių ir šaldytos tyrės pavidalu. Šiose uogose gausu omega-3 riebalų rūgščių ir antioksidantų antocianinų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder