Mitybos specialistai įvardijo 6 geriausius džiovintus vaisius

(1)

Mitybos specialistai įvardijo 6 geriausius džiovintus vaisius.

Mitybos specialistai įvardijo 6 geriausius džiovintus vaisiusDžiovinti vaisiai gali būti puikus šviežių vaisių pakaitalas.

Ne paslaptis, kad vaisiai yra pagrindinė sveikos mitybos sudedamoji dalis.

Tačiau, priešingai nei manoma, ne visada reikia rinktis šviežius vaisius, kad gautumėte didžiausią naudą.

Martha Stewart rašo, kad džiovintuose vaisiuose yra svarbiausių maistinių medžiagų, todėl juos verta įtraukti į mitybą. Mitybos specialistai atskleidė, kokius džiovintus vaisius geriausia valgyti.

Džiovintos braškės

Galbūt tai nėra pirmas džiovintas vaisius, apie kurį pagalvojate, tačiau džiovintose braškėse gausu antioksidantų ir vitamino C.

"Antioksidantai ir vitaminas C yra svarbūs mūsų imuninei sistemai, - aiškina mitybos specialistė Nicole Roach.

Džiovintos slyvos

"Džiovintos slyvos, arba džiovintos slyvos, yra maistinė jėgainė, - sako mitybos specialistė Olivia Mathisen-Holloman, RDN, CD.

„Jos turi daugiau antioksidantų nei mėlynės, gervuogės ir avietės, todėl puikiai apsaugo sveikas ląsteles.“

Dėl skaidulų ir vitamino K džiovintos slyvos taip pat palaiko žarnyno veiklą ir kaulų sveikatą.

Datulės

Datulėmis verta papildyti savo racioną. Pirmiausia, pasak Roacho, jose gausu antioksidantų ir ląstelienos.

Tai naudinga bendrai jūsų sveikatai, nes antioksidantai saugo ląsteles, o skaidulos palaiko žarnyno veiklą.

Datulės taip pat pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, todėl jos naudingos mažinant daugelio ligų riziką.

Sultenės

Išrūgėlės, arba džiovintos vynuogės, yra dar vieni geriausi džiovinti vaisiai.

"Razinos pasižymi nepaprastai turtinga maistine sudėtimi, - dalijasi Mathisen-Holloman.

Jose gausu skaidulų, kurios naudingos virškinimo sistemai, širdies sveikatai ir diabeto rizikai.

Razinose taip pat yra antioksidantų ir svarbiausių mineralų, įskaitant geležį ir magnį.

Abrikosai

"Abrikosai yra dar viena džiovintų vaisių pasaulio superžvaigždė", - pažymi Mathisen-Holloman.

Ji priduria, kad abrikosuose gausu žarnynui naudingų skaidulų ir su ligomis kovojančių antioksidantų, įskaitant beta karotiną.

Beta karotinas organizme taip pat virsta vitaminu A, kuris palaiko sveiką regėjimą ir imuninės sistemos veiklą.

Džiovinti mangai

Jei norite mėgautis saldžiu mangų skoniu ne sezono metu, išbandykite džiovintus mangus, sako Roach.

Ji priduria, kad juose ypač daug vitamino C, kuris svarbus imuninei funkcijai.

Džiovinti mangai taip pat yra skaidulinių medžiagų, kurios palaiko virškinimą ir žarnyno sveikatą, šaltinis.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder