Pakeiskite šiuos maisto produktus, jei norite sumažinti cukraus kiekį kraujyje
(1)Pakeiskite ryžius
Kitą kartą apsipirkinėdami maisto prekių parduotuvėje pasirinkite ruduosius ryžius. Baltieji ryžiai - aukšto glikeminio indekso produktas, kuris sukelia drastiškus kraujo gliukozės šuolius.
Rinkitės graikišką jogurtą
Jogurtai su tam tikru skoniu dažnai turi itin didelį cukraus kiekį. Pakeiskite tokį jogurtą į graikišką jogurtą, pagardinkite jį šviežiomis uogomis,cinamonu.
Virkite savo košę
Atrodo lengva užpilti karštu vandeniu jau paruoštą vartoti košę, tačiau dažnai tokios košės turi itin didelį cukraus kiekį. Pasigaminkite savo košę - pasirinkite neapdirbtas avižų kruopas, pagardinkite košę natūraliais produktais.
Atsisakykite gaiviųjų gėrimų
Jei esate įpratę gerti gaiviuosius, daug cukraus turinčius gėrimus, turėtumėte šio įpročio atsikratyti.
Bananas - desertas
Galite pasigaminti nuostabių bananinių ledų - tiesiog sutrinkite juos šakute ir užšaldykite. Taip pat trintą bananą galite panaudoti sumuštiniams, sveikuoliško užkandžio gamybai.
Gaminkite savo padažus
Naudojate parduotuvėje įsigytus salotų padažus? Vertėtų perskaityti jų sudėtį. Dažniausiai tokie produktai turi itin daug pridėtinio cukraus. Gaminkite savo padažus iš natūralių ingredientų - citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus.
Šaltinis: https://www.webmd.com/diabetes/ss/slideshow-10-sugar-swaps
Rašyti komentarą