„Vienaragio malūne“ – moldaviškų valgių savaitė

Moldovos Respublikos Nepriklausomybės dienos, kuri minima rugpjūčio 27 d., proga „Vienaragio malūno“ restorane Kretingoje organizuojama moldaviškų valgių ir vynų savaitė. Valgius gamins iš Moldovos atvykusi restorano šefė.

„Norime, kad kretingiškiai, visi kiti „Vienaragio malūno“ svečiai Moldovą atrastų per šios šalies virtuvę“, – apie renginio tikslą kalbėjo Moldovos Respublikos garbės konsulas kretingiškis verslininkas Irmantas Norkus, konsulu paskirtas praėjusių metų pavasarį.

„Vienaragio malūne“ nuo 2023 m. spalio veikia Moldovos garbės konsulatas, aptarnaujantis visą Vakarų Lietuvos regioną. 

Konsulato atidaryme dalyvavęs Moldovos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Emil Druc yra pakviestas atvykti į Kretingą, į Moldovos nepriklausomybės dienai skirtą Moldovos nacionalinių patiekalų savaitę.

Restorano šefė iš Moldovos ne tik gamins savo šalies valgius – jų ruošimo paslaptimis dalinsis su „Vienaragio malūno“ virėjais, tad tikėtina, kad „Vienaragio malūno“ valgiaraštis pasipildys klientams labiausiai patikusiais moldaviškais patiekalais. 

O jų pasiūla žadama gausi, antai: užkandžiams – saldžioji paprika, kepta kukurūzų miltuose ir patiekta pomidorų troškinyje, užkandis iš baklažanų ir cukinijų „Uošvės liežuvis“, įvairūs paplotėliai su varške ir žalumynais, šviežiais kopūstais, vyšnių įdaru. 

Bus ir moldaviškų sriubų su aviena, vištiena. Antrųjų patiekalų sąraše – balandėliai vynuogių lapuose, kepta triušiena su naminiais makaronais, keptas karpis su „Mujdey“ padažu, tradicine kukurūzų koše, avies pieno sūriu ir grietine, troškintos kiaulienos gabalėliai su kukurūzų koše ir omletu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder