Aktorė Ineta Stasiulytė stojo į grilio kovas: atskleidė, kodėl į pagalbą norėtų pasikviesti Deividą Meškauską
(1)O pirmoji laida taps tikra dovana tiems, kurie labiausiai mėgsta paukštienos patiekalus. Tačiau neapsigaukite – tinkamai iškepti vištieną, anot laidos vedėjo Vytaro Radzevičiaus, taip pat yra tikras iššūkis!
Kaip teigs Vytaras, nors iš pirmo žvilgsnio atrodo kitaip, iš tiesų gerai iškepti paukštieną nėra taip lengva. Jau ne kartą ankstesnių sezonų metu paukštiena yra prisvilusi! Tad kaip dalyviams su užduotimi pavyks susitvarkyti šįkart?
Nupirkęs viską, ko galėtų prireikti dalyviams, Vytaras žiūrovus pakvies į nuostabų Markučių parką Vilniuje. Čia jo jau lauks šios laidos dalyviai: 5 metų čirškinimo ant grilio patirtį sukaupusi aktorė Ineta Stasiulytė ir grilio profesionalas Marius Gudelaitis, kuris patiekalus ant grilio kepa daugiau nei 20 metų.
Ineta pasakos, kad jos grilio patiekalas bus toks pats, kokius ji renkasi ir kasdienybėje – paprastas ir labai grynas. „Šniceliukas su apelsinų plutele, pamirkytas į makadamijų sviestelį – ne man. Man maistas turi būti stabilus ir sveikas“, – sakys ji.
Anot Ingridos, gaminant grilio patiekalus, ji dažniausiai užima šturmanės vaidmenį. „Todėl, matyt, ir savo vadinamajam priešininkui šiandien labai padėsiu pagaminti patiekalą. O pati tuo metu bandysiu kažką nuveikti ir su savo vištiena – tiesiog pasimėgausiu“, – juoksis ji.
O štai idealiausiai ant grilio aktorei pavykstantis patiekalas yra daugelio vis labiau pamėgstami smidrai. „Jie man tikrai yra labai skanūs. Galiu sutikti eiti pasigrilinti ir viską suruošti vien tik todėl, kad vėliau galėčiau valgyti smidrus“, – neslėps moteris.
Ineta sakys, kad ten, kur vyksta skonių varžybos, laimėti neįmanoma. O paklausta, koks bus jos vištienos receptas, moteris šypsosis – sunku išsirinkti net ingredientus, nes dažniausiai ji niekuomet negamina to paties antrą kartą.
Tuo tarpu grilio profesionalas Marius gamindamas patiria tikrą malonumą, todėl ir eksperimentuoti jam – ne bėda. „Gaminu pusryčius, pietus ir vakarienę, o kadangi mano žmona yra vegetarė, dažniausiai turiu gaminti du patiekalus – vieną sūnui ir vieną žmonai“, – pasakos jis.
Negana to, vyras taip mėgsta grilio patiekalus, kad jam netrukdo net ir už lango spaudžiantis šaltukas. Marius grilių kuria visais metų laikais! O šį penktadienį jis žiūrovus nustebins azijietiškais skoniais gardintais vištienos sparneliais.
Laidoje netrūks ir šypsenų. Vos pradėjusi gaminti, Ineta, tarsi bandydama nukreipti priešininko dėmesį nuo pagrindinės užduoties – patiekalo ant grilio ruošimo – tiek jam, tiek laidos vedėjui Vytarui siūlys užkąsti datulių. O vėliau pasidalins ir smagiomis istorijomis.
„Česnaką pakęsti galiu – kai žmogus, prisivalgęs česnako, lenda bučiuotis, man tai visai nieko. Bet jeigu jis būna suvalgęs svogūnų… “ – linksmą istoriją pradės pasakoti ji.
Begamindami, Ineta ir Marius keletą savo sėkmės paslapčių atskleis ir žiūrovams. Štai Marius pasakos kartais vištienos patiekalams naudojantis vieną populiarų gėrimą, o I. Stasiulytė prabils apie žmogų, kuris visuomet galėtų padėti gaminant grilio patiekalus.
„Nežinau, kaip patikrinti grilio temperatūrą! Man reikia paskambinti grilio konsultantui Deividui Meškauskui. Jis visuomet žino viską“, – pasakos ji.
O kurio laidos dalyvio patiekalas labiau sužavės V. Radzevičių ir kas bus apdovanotas pirmąja vieta, išvysite jau šį penktadienį.
„LIDL grilio talentai“ – kiekvieną penktadienį, 17.55 val. per TV3!
Rašyti komentarą