Į kūdikio besilaukiančios Vaidos Poderytės kalėdinį vakarą susirinko gausus būrys žinomų svečių
Vakaro šeimininkai kvietė svečius pasijusti tarsi švenčių repeticijoje – netrūko gardaus maisto, staigmenų, dovanų ir prizų, kurie dar labiau sustiprino šventinę nuotaiką.
Į renginį atvyko tokie žinomi veidai kaip Leonardas Pobedonoscevas, Saugirdas Vaitulionis, Kristina Ivanova, Viktorija Šaulytė, Joringis Šatas, Vaida Lisikaitė, Ugnė Šilagalytė, Eglė Jakštytė, Gediminas Žilinskas, Žilvinas Grigaitis, Naglis Šulija, Redita Dominaitytė, Ugnė Martusevičiūtė, Robertas Svetlauskas ir daugybė kitų.
Kvietime į renginį buvo nurodyta, jog vakaro aprangos kodas yra raudona detalė, tad svečiai atskubėjo kūrybiškai įvertinę šventės šeimininkų prašymą – kas puošėsi raudonais apdarais, kas šia spalva dažėsi lūpas, kas pasidabino įvairiais raudonais akcentais – skarelėmis, rankinėmis, pėdkelnėmis ir panašiai.
Visus svečius pasitiko laidos vedėjai – kūdikio besilaukianti TV laidų vedėja ir prodiuserė Vaida Poderytė-Bernatavičė ir profesionalus šefas Tadas Paplauskas.
Duetas pakvietė į tikrą šventinę maisto puotą, kuri tapo jaukia didžiųjų metų švenčių repeticija.
Ant stalo garavo ne tik bene populiariausi Kūčių ir Šv. Kalėdų patiekalai – trys šventiniai paukščiai: kalakutas, antis ir višta, – bet ir ypatingi valgiai, kurių receptai atkeliavo iš laidos vedėjų vaikystės.
Vaida ir Tadas šventės metu pasidalino asmeniškomis istorijomis ir šiltais prisiminimais.
„Šiandien čia susirinko ne tik laidos „Gero savaitgalio receptas“ kolegos ir bičiuliai, bet ir visos mano įmonės „TV Topas“ partneriai, draugai bei kitų projektų komandos – žmonės, su kuriais dirbame petys į petį ir be kurių daugelio dalykų tiesiog nebūtų.
Visą vakarą pagaunu save norinčią trumpam atsitraukti, pažvelgti į viską iš šalies ir tyliai pasidžiaugti tuo, ką per šiuos metus esu sukaupusi, nes tai – labai didelis turtas.
Juk jūs visi čia susirinkote ne atsitiktinai: su kiekvienu mane sieja ryšys – darbinis, kūrybinis ar labai žmogiškas“, – dalinosi Vaida.
Laidos vedėja taip pat pridūrė, kad pastaruoju metu yra itin jautri, todėl vakaro metu ne kartą norėjosi nubraukti dėkingumo ašarą.
„Noriu sustoti ir pasakyti ačiū – už pasitikėjimą, palaikymą ir tikėjimą tuo, ką darome kartu, už ilgametę bendrystę ir buvimą kartu ne tik darbuose, bet ir gyvenime.
Su kolega Tadu tikimės, kad šiandien kiekvienas šios šventės dalyvis išsineš ne tik dalelę šios pakilios, dėkingumo kupinos nuotaikos, bet ir pasisems naujų receptų idėjų.
Šį vakarą turėsite progą paragauti ne tik šiuolaikiškai interpretuotų patiekalų, bet ir mano bei Tado vaikystės šventinių patiekalų – tai patiekalai, be kurių Kalėdos mūsų namuose tiesiog neįsivaizduojamos.
Man tai mamos pyragėliai su obuoliais, traški žuvis tešloje ir, žinoma, silkė su svogūnais ir actu“, – šypsojosi V. Poderytė-Bernatavičė.
Vakaro šiluma ir šypsenos neaplenkė ir Vaidos kolegos Tado, kuris, pasinaudodamas proga, ne tik padėkojo svečiams už palaikymą, bet ir atskleidė savo vaikystės mėgstamiausius šventinius patiekalus.
„Esu nepaprastai laimingas, kad mūsų laida subūrė ne tik kino ir kulinarijos mylėtojus, bet ir sukūrė platformą, kurioje susilieja kūryba, skonis ir gera nuotaika.
Kiekviena šypsena ir net menkiausia šio vakaro detalė liudija, kiek daug galime pasiekti kartu. O mano vaikystės top šventiniai patiekalai, kuriuos svečiai taip pat turės progą paragauti, yra aguonų pienas su kūčiukais, virtos bulvės su kepintomis kanapių ir linų sėmenimis bei legendinė silkė su baravykais“, – pasakojo virtuvės šefas T. Paplauskas.
T. Paplausko komanda „Cloud Kitchen“, jau daug metų dirbanti renginių maitinimo srityje, pasirūpino ne tik jo paties ir kolegės Vaidos vaikystės patiekalų išpildymu ar pagrindiniais patiekalais – kalakutu, antimi bei višta, bet ir kūrybiškais užkandžiais, tokiais kaip krevečių kapotinis, lašišos tataki bei silkės kroketai su peletrūnu. Kiekvienas patiekalas – nuo karštųjų iki smulkiausių užkandžių – buvo ne tik skoningas, bet ir vizualiai patrauklus.
Šventinę nuotaiką dar labiau sustiprino išskirtiniai „Cloud Kitchen Desserts“ kalėdiniai desertai, tapę tikru vakaro akcentu ir sulaukę didžiausio svečių dėmesio dėl savo nepriekaištingos estetikos ir nepakartojamo skonio.
„Šiuo ypatingu laikotarpiu norisi sukurti šilumą ir džiaugsmą kiekvienam svečiui. Kiekviename renginyje stengiamės nustebinti ne tik skoniu, bet ir vizualiais sprendimais – kartu su savo komanda atnešame aukštos kokybės virtuvę ir netikėtus kulinarinius akcentus. Šio vakaro meniu kūrėme su daug meilės ir pastangų, o šventinę nuotaiką dar labiau sustiprino mano žmona Deimantė, pasirūpinusi išskirtiniais kalėdiniais desertais“, – sakė T. Paplauskas.
Laidos „Gero savaitgalio receptas“ kalėdinis renginys vyko šventiškai pasipuošusioje laidos partnerių, buitinės technikos ekspertų „Prenta“ studijoje Vilniuje.
Vos įžengus pro duris svečius pasitiko šilta, jauki ir magiška atmosfera: didelė Kalėdų eglė spindėjo blizgančiais žaisliukais, po ja buvo padėta gausybė dovanų, o visa studija – papuošta pagal šių metų kalėdines dekoro tendencijas. Kiekviena detalė – nuo subtilių kompozicijų iki žaismingų šventinių akcentų – kvietė pasisemti įkvėpimo savo namų šventei.
Šią šventinę magiją ir nepriekaištingą dekoro dizainą svečiams dovanojo kūrybinės agentūros „Renginių Namai“ įkūrėja Vaida Radzevičiūtė su savo komanda.
„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio vakaro išskirtinės šventinės atmosferos kūrimo. Dėliodami šių metų kalėdinio dekoro sprendimus, atidžiai įsiklausome į aplinką – ji diktuoja spalvas, nuotaiką ir kryptį, o mums belieka tai profesionaliai išpildyti. Šių metų dekore dominuoja natūralumas, gamtos motyvai, šilti žemės atspalviai ir jaukumas, kuriuos papildo apgalvotos, estetiškos, kartais net sodrios detalės. Būtent subtilus paprastumas ir harmonija kuria lengvą, šventinę nuotaiką bei leidžia pasinerti į ramų Kalėdų laukimą“, – pasakoja V. Radzevičiūtė.
Renginio metu mintimis apie bendradarbiavimą su laidos kūrybine komanda ir šventinę laukimo nuotaiką pasidalino vieni pagrindinių laidos partnerių. Tai – Suomijos kapitalo bendrovės „YIT Lietuva“ atstovai, priklausantys vienai didžiausių Šiaurės Europos statybos grupių. Įmonė sukūrė modernius ir funkcionalius televizijos namus laidos komandai pačioje Vilniaus širdyje, kvartale „Naujasis Skansenas“, kur gimsta kiekviena laidos serija.
Jurga Vilkienė, „YIT Lietuva“ nekilnojamojo turto marketingo ir pardavimų skyriaus vadovė, renginio metu pabrėžė, kad ypač šventiniu laikotarpiu svarbu turėti tikrus namus, kur gera būti ir dirbti.
„Džiugu, kad mūsų sukurta ir įrengta erdvė „Naujojo Skanseno“ projekte jau gyvena pilnu tempu – tai ne tik filmavimo aikštelė, bet ir gyvas kūrybinis centras, kuriame kasdien susitinka kinas, maistas ir idėjos. Čia gimsta istorijos, mezgasi bendrystė ir kuriama atmosfera, įkvepianti tiek kūrėjus, tiek žiūrovus. Tokia skirtingų sričių sinergija puikiai atspindi viso projekto dvasią – modernumą, jaukumą ir atvirumą kūrybai. Ypač smagu, kad ši TV studija tapo tikrais, šiltais namais visai laidos projekto komandai. Artėjant šventėms, ši erdvė dar labiau primena, kaip svarbu turėti vietą, į kurią gera sugrįžti, kurioje jaučiamas saugumas, artumas ir namų jausmas“, - teigė J. Vilkenė.
Sveikinimo žodį tarė ir laidos bičiulių, buitinės technikos profesionalų „Prenta“ atstovė Sandra Česnavičienė.
Ji džiaugėsi, kad kartu su visa komanda galėjo prisidėti prie vakaro organizavimo ir tapti dalimi renginio, kuris sujungė bendrystę, kūrybą ir šventinę dvasią.
„Šis renginys mums dar kartą primena, kad pats gražiausias receptas susideda ne iš ingredientų, o iš žmonių – jų kuriamos atmosferos, bendrystės ir nuoširdžių emocijų. Būtent tokie susitikimai leidžia sustoti kasdienybės skubėjime, įvertinti bendras patirtis ir pasidžiaugti buvimu kartu. Kalėdų laikotarpis ypač kviečia dėkoti, dalintis šiluma ir įkvėpimu. Džiaugiamės galėdami būti šios bendruomenės dalimi ir linkime visiems jaukių, šiltų ir prasmingų švenčių“, - kalbėjo S. Česnavičienė.
Vakaro metu svečiai ne tik mėgavosi gardžiais patiekalais ir šventine atmosfera, bet turėjo galimybę dalyvauti specialioje loterijoje, kurioje buvo galima laimėti laidos partnerių įsteigtus prizus: aromatingus prieskonių rinkinius, grožio priemonių komplektus, išskirtines putojančias arbatas, namų apyvokos daiktus ir kitus šventinius siurprizus.
Kino ir kulinarijos įkvėpimų laidą „Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 10:30 valandą tik per TV3!

Rašyti komentarą