Merūnas Vitulskis apie griežtas maisto suvartojimo taisykles: „Iš esmės namie esu kaip šiukšlių dėžė“

(4)

Kiekvienam patiekalui reikia gero prieskonio, o kiekvienam pokalbiui – gero pašnekovo. Naujausioje kulinarinėje eksperimentinėje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ aktoriaus Giedriaus Savicko virtuvėje svečiavosi dainininkas Merūnas Vitulskis.

Gamindami meksikietiškas kesadilijas vyrai šnekučiavosi apie mėgstamiausius patiekalus, maistą, o M. Vitulskis atskleidė, kam namuose griežtai prieštarauja žmona Erika.

Virtuvėje Merūnas Vitulskis leisti laiką mėgsta, tačiau to daryti savęs neverčia.

„Pas mus namie nutarta taip: jei yra įkvėpimo – gamini, jei nėra – užsisakome“, – atskleidė dainininkas.

Anot jo, įkvėpimas ypač aplanko vaikštant tarp šviežių produktų, tačiau ne visada pavyksta norus įgyvendinti.

„Mane įkvėpimas labiausiai pagauna turgeliuose – viskas kvepia. Eini ir galvoji: ir tą pagaminčiau, ir tą, ir tą. Po to visą savaitę lakstai ir dirbi, o šaldytuve viskas supūva“, – pasakojo M. Vitulskis.

Du sūnus su žmona Erika auginantis dainininkas sakė, kad šeimoje stengiasi maisto neišmesti – čia iniciatyvą ir griežtumą rodo žmona.

„Vitulskienė ties kuo šeimoje dirba, tai ties maisto ir gamtos saugojimu, ekologija. Ji ir vaikus šviečia, kala jiems į galvas, kad nedrįstų atkandę išmesti obuolio“, – sakė Merūnas.

Visgi, toks požiūris ne visada į naudą pačiam laidos svečiui – juk šeima stengiasi viską suvalgyti ir maisto nešvaistyti.

„Iš esmės namie esu kaip šiukšlių dėžė – ko vaikai nesuvalgo, suvalgau aš. Kitaip nieko nepadarysi – juk Vitulskienė neleidžia išmesti“, – juokėsi dainininkas.

Mėgstamiausias Merūno patiekalas – sultingas kepsnys. Paklaustas, kokį vieną patiekalą pasirinktų paskutiniu, jis nedvejojo.

„Jautienos išpjovos steiką su pipiriniu padažu. Kalbu ir net silpna darosi... Esu visiškas mėsėdis“, – pasakojo svečias.

Virtuvėje Merūnas sako ieškantis meditacijos – kaip ir kiekviename darbe, kurio imasi. „Valgoma ar nevalgoma“ žiūrovams jis pasakojo, kaip po truputį dėliojantis darbo detalėms jis įžvelgia tame į vietas stojančią harmoniją.

„Aš nesu chaotiškas. Man tai yra meditacija. Bet kuris techninis darbas šiame gyvenime man meditacija – ar pjauti žolę, ar gaminti maistą, ar kažką statyti. Susidėlioji ir tokia harmonija ant stalo. Pradedi kažką iš to kurti – labai geras jausmas“, – atviravo M. Vitulskis.

Jei mėgstamiausias dainininko patiekalas – jautienos kepsnys, yra ir viena daržovė, kurią Merūnas tiesiai šviesiai vadina blogiu.

„Aš viską valgau, bet svogūnai... Man svogūnai yra blogis, blogių blogis. Porai, svogūnai ir visa svogūninė šeima“, – sakė dainininkas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder