Ernestas Hemingvėjus

Tapo žinoma, ką rašytojas Ernestas Hemingvėjus valgė prieš mirtį

Gyvenimo metais Hemingvėjus buvo garsus gurmanas: rašytojas vertino kubietiškus cigarus, Marenne-Oleron austres ir mėgo retą Pont-l'Eveque sūrį iš Normandijos, garsėjantį savo „smirdesiu“.

Amerikiečių rašytojas Ernestas Hemingvėjus, į užsienio literatūros istoriją įrėžęs savo vardą kaip apsakymų „Senis ir jūra“, „Atsisveikinimas su ginklais“ ir kt. autorius, prieš nusižudydamas skaniai vakarieniavo.

Apie tai pranešė „Tastingtable“.

Leidinys primena, kad E. Hemingvėjus sirgo depresija ir ilgai gydėsi.

Tačiau vis tiek nusprendė nusižudyti.

Tai įvyko nedideliame name Aidaho valstijoje, kai jam buvo 61 metai. Jame jis gyveno su žmona, žurnaliste Mary Welsh Hemingway.

Su ja tragedijos išvakarėse jis taip pat lankėsi restorane „Christiania“.
 
„Paskutinis Ernesto Hemingvėjaus gyvenimo valgis buvo Niujorko kepsnys su bulvėmis, Cezario salotomis ir taure Bordo“, - nurodo leidinys.

Ekrano nuotr.
 
Hemingvėjus dažnai rinkdavosi egzotišką mėsą: skanavo voveres, antilopes, o ragaudamas žuvį dažniausiai rinkdavosi upėtakį, omarų troškinį arba žuvies rizotą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder