Gruzijos lyderis Z. Pachulia: "Visi esame pamišę"

Gruzijos lyderis Z. Pachulia: "Visi esame pamišę"

Neabejotinai ryškiausiai Gruzijos krepšinio rinktinės žvaigždei 27-erių Zazai Pachuliai, savo karjeroje palikusiam gilų įspaudą ir NBA, Klaipėda įsimins ilgam. Jo šalies rinktinei uostamiestis tapo sėkmės miestu, kuriame pirmą kartą Gruzijos šalies istorijoje startavo Europos krepšinio pirmenybėse ir net sugebėjo iškovoti kelialapį į antrąjį varžybų etapą Vilniuje. "Tai didelis įvykis mūsų mažai šaliai, visi dabar yra pamišę. Šios akimirkos - be galo džiugios. Net sunku apibūdinti širdyje tvyrančias nuotaikas. Panašių akimirkų laukiau daugybę metų", - "Vakarų ekspresui" sakė 210 cm ūgio Gruzijos rinktinės lyderis Z. Pachulia.

Gruzijos krepšinio rinktinė Europos krepšinio čempionato D grupės varžybose iškovojo dvi pergales iš penkių galimų ir užsitikrino trečiąją vietą grupėje.

Gruzinai Vilniuje rugsėjo 7-12 dienomis varžysis antrajame varžybų etape, į kurį iš 24 komandų pateko tik 12. Rytoj 15.30 val. Vilniaus "Siemens" arenoje gruzinų laukia kova su Makedonijos rinktine.

Jaučia sirgalių meilę

Turbūt pergalingoms kovoms jus užvedė ir įkvėpė itin gausūs jūsų šalies sirgalių būriai? Ar tikėjotės tribūnose tokio palaikymo? - pasiteiravome Z. Pachulio.

Esu sujaudintas tokio gausumo sirgalių ir paramos. Tai kažkas neįtikimo, nepaprasto, stebuklingo. Dabar visi esame pamišę. Mūsų šaliai - tai tikra šventė, kuri bus įrašyta į istorijos puslapius. Juk vien dalyvavimas tokio rango čempionate - mūsų mažai šaliai kažkas naujo, jau nekalbu net apie pergales.

Visose grupės rungtynėse kovėmės iš paskutinių jėgų, neskirstėme į stiprius ar silpnus nė vieno varžovo ir visuomet stengėmės tik nugalėti. Manau, tai mums ir padėjo.

Kokį įspūdį Jums palieka čempionatas, Klaipėdos arena, atmosfera?

Lietuva - krepšinio šalis, tad atmosfera čia nuostabi. Džiugu, kai tiek daug žmonių pamišę dėl krepšinio, visi džiaugiasi pergalėmis, tiesiog jaučiasi tikra krepšinio šventė. Klaipėda jaukus miestas, šio miesto žmonės palaiko gruzinus ir jų sirgalius ir tai džiugina. Gera būti čia.

Ar be viešbučio, arenos ir treniruočių spėjote aplankyti kokias Klaipėdos vietoves?

Nėra kada, tiesiog esame susikoncentravę į žaidimą, treniruotes. Šiame čempionate norime pasirodyti kuo geriau, tad pramogoms vietos nėra. Galiu pasakyti tiek, kiek teko susidurti su Klaipėdos žmonėmis - jie mandagūs ir mieli žmonės.

Z. Pachulios karjeros vingiai

Z. Pachulia gimė 1984 m. vasario 10 d. Tbilisyje. Jis jau trylikos metų buvo maždaug 6 pėdų 8 colių, t. y. 204 cm ūgio.

Jaunasis gruzinas, būdamas trylikametis, jau žaidė Tbilisio "Vita" (Gruzija, 1997-1998 metais) komandoje, vėliau keturis sezonus (1999-2003 m.) praleido Stambulo "Ülker" (Turkija) ekipoje.

2001 metais tapo Turkijos lygos čempionu, 2002 metais - Turkijos Prezidento taurės laimėtoju, 2003 metais - Turkijos krepšinio taurės laimėtoju.

Būdamas vos 19-kos metų Zaza apsivilko ir NBA Orlando "Magic" ekipos marškinėlius (2003-2004 m.), vėliau (2004-2005 m.) persikėlė į Milwaukee "Bucks" ekipą, nuo 2005 - iki šiol atstovauja Atlantos "Hawks" ekipai.


Gruzino susidūrimai su Lietuvos aukštaūgiais 

Z. Pachulia savo šiurkščiu žaidimu ne kartą iš pusiausvyros buvo išvedęs Lietuvos aukštaūgius. Gruzino alkūnių tvirtumą prieš pat 2011 metų Europos krepšinio čempionatą draugiškose varžybose pajuto Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas. Lietuviui po susidūrimo su 210 cm ir 122 kg Guzijos milžinu buvo prakirsta kakta. Nenuostabu, kad nervų neišlaikęs R. Javtokas su gruzinu susistumdė.

Tuomet R. Javtokas šį incidentą komentavo taip: "Bandžiau atsakyti Z. Pachiuliai tuo pačiu, ką ir jis man darė - vieną kartą alkūne trenkė į veidą, kitą kartą smogė tiesiai į dantis. Turėjau jam atsakyti tuo pačiu." Tuomet Z. Pachulia pelnė 19 taškų, R. Javtoko sąskaitoje buvo 9 taškai.

Šių metų balandžio mėnesį per tarpusavio dvikovą su Z. Pachulia NBA varžybose sprogo ir kito Lietuvos krepšininko Žydrūno Ilgausko kantrybė. 

Tuomet Miami "Heat" ekipoje rungtyniaujantis lietuvis įpusėjus ketvirtajam kėliniui pratrūko - Z. Pachulia pelnė taškus per Ž. Ilgauską ir bėgo į gynybą, kai supykęs lietuvis jam į nugarą sviedė kamuolį. Už šį veiksmą Ž. Ilgauskas buvo pašalintas iš aikštės.

Z. Pachulia tuomet nustebintas dėl tokio Ž. Ilgausko veiksmo, kadangi abu krepšininkai yra geri draugai. Iškart po šio incidento gruzinas užsienio žurnalistams sakė: "Jis vienas puikiausių vaikinų. Tikrai jam paskambinsiu. Nors gal tik parašysiu žinutę. Šiuo metu jis turbūt vis tiek neatsilieptų į mano skambutį".

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder