"Aston Martin" dėl galimų defektų atšaukia 17 tūkst. automobilių

"Aston Martin" dėl galimų defektų atšaukia 17 tūkst. automobilių

Didžiosios Britanijos prabangių automobilių gamintoja "Aston Martin" atšaukia daugiau nei 17 tūkst. automobilių dėl galimų jų dalių defektų. Daugiausiai šis sprendimas paveiks sportines transporto priemones, gamintas nuo 2007 metų pabaigos. Apie tai praneša BBC.

Šis sprendimas buvo priimtas po to, kai tyrimas parodė, kad vienas iš bendrovės tiekėjų Kinijoje akseleratoriaus pedalo gamyboje naudoja draudžiamas plastiko medžiagas. Analitikai sunerimo dėl galimų lūžių, tačiau kol kas pranešimų apie nelaimingus atsitikimus nėra gauta.

"Aston Martin" atstovas spaudai nurodo, kad akseleratoriaus gamybos padalinį bendrovė iš Kinijos perkels atgal į Didžiąją Britaniją.

Bendrovė atšaukia 17 tūkst. 590 automobilių, iš jų 1553 bus iš rinkų išimti Didžiojoje Britanijoje. Atšaukiami nuo 2007 metų lapkričio gaminti modeliai kairėje pusėje esančiu vairu ir nuo 2012 metų gegužės gaminti modeliai dešinėje pusėje esančiu vairu. Sprendimas paveikia maždaug 75 proc. šiais laikotarpiais pagamintų automobilių.

"Pedalo keitimas trunka maždaug valandą, o klientų saugumas mums svarbiausias, todėl imamės šio žingsnio. Svarbiausia, kad dėl techninių defektų neįvyktų jokių eismo įvykių ar nelaimių", - kalbėjo "Aston Martin" atstovas spaudai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder