BMW prakalbo apie pasitraukimo iš ES grėsmes

BMW prakalbo apie pasitraukimo iš ES grėsmes

Didžiosios Britanijos "Rolls Royce" gamyklų darbininkai gavo elektroninius laiškus iš įmonės savininkės - Vokietijos BMW. Laiškuose nurodomos pagrindinės grėsmės, galinčios kilti Didžiajai Britanijai pasitraukus iš Europos Sąjungos, praneša BBC.

Nors dokumente pabrėžiama, kad sprendimas yra nepaprastai svarbus britų visuomenei, tačiau taip pat atkreipiamas dėmesys į "milžiniškus privalumus", kurių įmonė gauna iš laisvo žmonių judėjimo ES. Jo nelikus gali būti neigiamai paveikta bendrovės darbuotojų bazė.

BMW laiške teigiama, kad žmonių judėjimas tarp Jungtinės Karalystės ir Europos "leidžia sparčiai keistis ekspertų žiniomis naudojantis "Rolls-Royce Motor Cars" ir "BMW Group" sukurtu bendradarbiavimo tinklu - taip gerinami Britanijos darbuotojų darbo įgūdžiai".

Be to, "tarptautiniam verslui svarbi ir laisvoji prekyba, o tarifų kuriami barjerai sukels didesnių išlaidų, pakels kainas, taip pat netikime, kad Britanijai būtų sukurtos laisvosios prekybos sąlygos nepriklausant ES", rašoma laiške.

Pastaruoju metu vis daugiau įmonių kalba apie galimas balsavimo pasekmes. Referendumas planuojamas rengti jau šių metų birželio 23 dieną.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder