"Chevrolet Volt" paklausa 24 kartus viršija GM galimybes

"Chevrolet Volt" paklausa 24 kartus viršija GM galimybes

Norinčiųjų įsigyti elektromobilį "Chevrolet Volt" Jungtinėse Valstijose yra 240 tūkst., tačiau ateinančiais metais "General Motors" (GM) ketina pagaminti vos 10 tūkst. šio modelio egzempliorių.

"Volt" pardavimai septyniose JAV valstijose startuoja šį mėnesį, jau pradėta ir gamyba Detroite.

GM vadovo Dano Ackersono teigimu, svarstoma galimybė padvigubinti ar net patrigubinti gamybos apimtis, tačiau tai priklausys nuo akumuliatorių, kurie ir yra pagrindinis "Volt" energijos šaltinis, gamintojų.

Europoje "Chevrolet Volt" pasirodys 2011-ųjų pabaigoje - "Opel Ampera" modelio pavidalu.

Beje, pirmasis "voltas", nuriedėjęs nuo konvejerio Detroite, bus parduotas aukcione internete. Jo rezultatus žadama paskelbti gruodžio 16 dieną. Pinigai, gauti už sidabro spalvos elektromobilį, GM bus skirti Detroito valstybinių mokyklų fondui.

Oficiali siūlomo "Chevrolet Volt" su odiniu salonu, oda trauktu vairu, 17 colių lietais ratlankiais, "parkavimo" sistema ir galinio vaizdo kamera kaina yra 45 tūkst. dolerių. Startinė mašinos kaina aukcione - 50 tūkst. dolerių. Be mašinos, jos savininkas gaus ir buitinę 240 voltų elektros įkrovimo stotelę, kuri perpus - iki 4-5 valandų - sumažins įprastą akumuliatorių įkrovimo laiką.

Priminsime, kad "Chevrolet Volt" turi hibridinę jėgainę - 150 AG elektros variklį ir 1,4 l vidaus degimo motorą, tačiau GM yra vadinamas elektromobiliu, mat benzininis variklis nesuka ratų, o yra atsakingas tik už akumuliatorių įkrovimą važiuojant.

Naudodama vien tik elektros energiją mašina gali įveikti 64 km atstumą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder