Dėl neaiškių vilkikų bus kreipiamasi į policiją

Dėl neaiškių vilkikų bus kreipiamasi į policiją

Šalies keliuose pasirodžius sunkvežimiams, kurie yra įregistruoti kaip traktoriai, Susisiekimo ministerija suabejojo šių transporto priemonių saugumu ir dėl jų teisinio statuso žada kreiptis į policiją bei Žemės ūkio ministeriją.

Anot susisiekimo viceministro Algio Žvaliausko, tokias transporto priemones traktoriais įregistravusi Savadarbių transporto priemonių gamintojų asociacija pasielgė neteisėtai, o į "Scania" vilkikus panašios mašinos šalies keliuose kelia grėsmę aplinkinių saugumui.

"Šios transporto priemonės nėra registruojamos kaip vilkikai, tačiau važinėja mūsų keliais. Vilkikus kaip traktorius įregistravusi asociacija tikina, kad jie surinkti iš atsarginių dalių bei agregatų ir atitinka žemės ūkio ministro nustatytus reikalavimus. Susisiekimo ministerijai tai kelia rimtų abejonių", - teigia A. Žvaliauskas.

Susisiekimo ministerija teigia, kad, vilkikus registruojant kaip traktorius, buvo pažeisti du žemės ūkio ministro įsakymai. Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas numato, kad neregistruotos transporto priemonės negali dalyvauti eisme.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder