"General Motors" vadovės laukia klausimai JAV Kongrese

"General Motors" vadovės laukia klausimai JAV Kongrese

Generalinė JAV automobilių gamintojos "General Motors" vadovės Meri Bara (Mary Barra) laukia dar viena JAV įstatymų leidėjų apklausa. Ji Vašingtone viešėjo jau prieš 11 savaičių, tačiau politikams dėl "General Motors" pavėluotų automobilių atšaukimų vis dar kyla nemažai klausimų. Manoma, kad GM vadovė dėl kilusio skandalo bus apklausiama dar kartą. Apie tai praneša BBC.

Ne laiku atšaukti automobiliai ir delsimas imtis tinkamų priemonių sukėlė nemažai eismo įvykių, kuriuose žuvo mažiausiai 13 žmonių.

Parengtoje kalboje Kongreso nariams M. Bara nurodo, kad bendrovė priima neseniai atlikto "griežto ir nerimą keliančio" tyrimo duomenis - įmonėje susidariusią situaciją buvęs JAV teisininkas Antonas Valukas (Anton Valukas) ištyrė ir ataskaitoje pateikė pokalbius su daugiau kaip 200 įmonės darbuotojų bei daugiau kaip 40 mln. dokumentų ištraukų - dokumentas detaliai aiškina, kodėl GM tinkamų priemonių nesiėmė prieš 10 metų, kai buvo pastebėtos pirmosios techninės klaidos automobilių sistemoje.

M. Bara žada įmonėje vykdomus pokyčius, ji taip pat nurodo, kad laiku neatsiskaitę dėl gedimų ir apie juos nepranešę asmenys buvo nubausti ar atleisti.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder