Geriausias bus renkamas iš 22

Geriausias bus renkamas iš 22

Pasaulio metų automobilio rinkimų (WCOTY, "World Car of the Year") komisija paskelbė 22 modelių, pretenduosiančių į šį titulą, pavadinimus.

Be geriausio 2017 metų automobilio, bus išrinkti modeliai ir keliose kitose kategorijose - geriausias verslo klasės/sportinis modelis ir ekologiškiausias automobilis, o geriausio dizaino kategoriją šįkart pakeitė miesto automobilio ("World Urban Car") nominacija.

Taigi, pretendentų į svarbiausią titulą sąraše atsidūrė net trys "Audi" modeliai - A5/S5 "Coupe", Q2 ir Q5, du "biuikai" - "Buick Envision" ir "Buick LaCrosse", taip pat "Chevrolet Cruze", "Chrysler Pacifica", "Fiat 124 Spyder", "Honda Civic", "Hyundai Elantra", "Hyundai Genesis G80", "Infiniti Q60", "Jaguar F-Pace", trys "Kia" modeliai - "Cadenza", "Rio" ir "Sportage", "Mazda CX-9", "SEAT Ateca", "Škoda Kodiaq", "SsangYong Tivoli", "Toyota C-HR" bei "Volkswagen Tiguan".

Geriausiu verslo klasės/sportiniu modeliu sieks tapti "Audi R8 Spyder", "Bentley Bentayga", 5-osios serijos BMW, "Cadillac CT6" ir "Cadillac XT5", "Honda/Acura NSX", "Hyundai Genesis G90", "Lexus LC 500", "Lincoln Continental", "Mercedes-AMG GT Roadster", E klasės "Mercedes-Benz", "Porsche Boxster/Cayman", "Range Rover Evoque Convertible" ir "Volvo S90/V90".

Kandidatų į miesto automobilio vardą sąrašas trumpesnis: "BMW i3", "Citroen C3" ir "Citroen E-Mehari", "Ford Ka+", "Smart ForTwo/ForFour Brabus" ir "Smart Cabriolet Brabus", "Suzuki Baleno" ir "Suzuki Ignis".

Ekologiškiausias bus renkamas iš "Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro", "BMW 740e iPerformance", "Chevrolet Bolt" ir "Chevrolet Malibu Hybrid", "Honda Clarity", "Hyundai Ioniq", "Kia Niro Hybrid", "Mercedes-Benz GLC 350e", "Tesla Model X", "Toyota Prius Prime" ir "Toyota RAV4 Hybrid".

Nugalėtojai bus paskelbti tradiciniu metu - 2017-ųjų balandį vyksiančiame tarptautiniame Niujorko autosalone.

Priminsime, kad geriausiu 2016 metų automobiliu yra išrinktas rodsteris "Mazda MX-5". Jis pripažintas ir gražiausiu. Ekologiškiausiu tapo vandeniliu varomas "Toyota Mirai", geriausiu verslo klasės modeliu - 7-osios serijos BMW, geriausiu sportiniu - "Audi R8".

Pirmą kartą WCOTY rinkimai įvyko 2005 metais, tąkart laimėjo "Audi A6".

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder