GM vadovė apgailestauja dėl užgesusių kelyje automobilių sukeltų mirčių

GM vadovė apgailestauja dėl užgesusių kelyje automobilių sukeltų mirčių

JAV automobilių gamintojos "General Motors" generalinė direktorė Mari Bara (Mary Barra) atsiprašė bendrovės vardu dėl užgesusių variklių sukeltų nelaimių keliuose ir kelių dešimčių žuvusių. Apie tai praneša BBC.

Antradienį JAV Kongreso posėdyje moteris pasisakė sunerimusi ir dėl ankstesnių bendrovės pasisakymų, neva keisti netinkamas dalis jai brangu. GM dėl savaime pasisukančios variklio uždegimo svirtelės ir variklio gesimo jau atšaukė 2,6 mln. automobilių, tačiau daugiausiai įmonė kritikuojama dėl delsimo imtis kokių priemonių.

Pirmą kartą kai kuriuose GM gaminamuose modeliuose, pavyzdžiui, "Chevrolet Cobalt" ar "Saturn Ion" svirtelės savaiminis judėjimas buvo pastebėtas prieš 10 metų, tačiau atšaukti automobilius dėl šios priežastis pradėta tik šių metų vasarį.

"Negaliu jums atsakyti, kodėl prireikė ilgų metų prieš paskelbiant apie šį saugos defektą. Tačiau jus noriu užtikrinti - sužinosime tikrąją priežastį, - kalbėjo M. Bara, liudydama JAV Atstovų Rūmų posėdyje.

- Vos sužinojusi apie egzistuojančią problemą nurodžiau bendrovei nedelsiant imtis veiksmų. Paskelbėme visam pasauliui: aptikome problemą, kurią reikia spręsti. Tai ir darome, nesvarbu, kad ir kokių klaidų darėme anksčiau, tačiau nei dabar, nei ateityje savo atsakomybės atsikratyti nebandysime. Šiandien priimsime tinkamą sprendimą. Pirmiausia nori nuoširdžiai atsiprašyti visų, ką paveikia automobilių atšaukimas, ypač žuvusių ar sužeistų asmenų šeimų ar draugų. Man labai gaila".

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder