Karlosas Gosnas: "Nissan" kyla keblumų dėl "Mitsubishi"

Karlosas Gosnas: "Nissan" kyla keblumų dėl "Mitsubishi"

Japonijos automobilių gamybos koncerno "Nissan Motor" vykdomasis direktorius Karlosas Gosnas (Carlos Ghosn) nurodė, kad šiuo metu jo svarbiausiu iššūkiu tampa pasitikėjimo bendrove "Mitsubishi Motors" atkūrimas. Tiesa, jis teigė, kad antrąja pagal dydį Japonijos automobilių gamintoja laikoma "Nissan" nesiims griežtai kontroliuoti skandalo paveiktos bendrovės veiklos. Apie tai praneša "Reuters".

Vos prieš dieną "Nissan" pranešė vykdysianti planuotą 2,2 mlrd. JAV dolerių vertės investiciją į "Mitsubishi Motors" - bendrovė mainais gaus 34 proc. vertės kontrolinį akcijų paketą. Sandoris leis "Nissan" savo pareigūnus skirti į maždaug trečdalį "Mitsubishi" valdybos narių postų, todėl kyla spekuliacijų, kad rimtai keisis skandalo blaškomos gamintojos valdžia.

Savo ruožtu K. Gosnas penktadienio komentarais siekia tokius gandus sumažinti: jo vadovaujama bendrovė neketina skirti "Mitsubishi" kontroliuosiančių savo atstovų, į valdybą norima tik pasiūlyti kelis galimus kandidatus. Pasak "Nissan" vykdomojo direktoriaus, "Mitsubishi Motors" vadovas Osamu Masukas (Osamu Masuko) ir pabaigus sandorį liks pirmuoju įmonės "pilotu".

"Didžiausias mūsų iššūkis - remti "Mitsubishi" vykdomus pokyčius, padėti jai augti, būti pelningai ir atkurti įmonės reputaciją", - kalba K. Gosnas.

Penktadienį "Nissan" akcijų vertė pakilo 4,1 procento. Savo ruožtu "Mitsubishi Motors" vertybinių popierių kaina, ketvirtadienį pašokusi 16 proc., smuktelėjo 1,7 procento.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder