Kelias į Klaipėdą – apsemtas

Kelias į Klaipėdą – apsemtas

Dėl gausių kritulių ties Priekule ištvinusios Minijos upės vanduo ketvirtadienio popietę ėmė lietis per kelio iš Šilutės į Klaipėdą važiuojamąją dalį. 16 val. čia jau buvo apsemtas maždaug 10 metrų kelio ruožas, vandens gylis siekė 8 cm. Tačiau automobilių eismas dėl to dar nebuvo sustabdytas.

Daug sudėtingesnė padėtis Klaipėdos rajoniniame kelyje iš Priekulės į antruosius Stragnus, čia apsemta maždaug 600 metrų kelio atkarpa, vandens gylis važiuojamojoje kelio dalyje pakilo iki 50 cm ir vis didėja. Todėl automobiliai jau kuris laikas nukreipiami aplinkiniais keliais.

Vieną neišvažiuojamą kelią jau turi ir Šilutės rajonas: kelyje Žemaitkiemis–Vabalai apsemti du ruožai, kuriuose vandens gylis svyruoja nuo 10 iki 25 cm. Keliuose kituose polaidžio vandens plaunamuose keliuose, tarp jų ir kelias į Ventę, ties Kintais, kurių bendras apsemtų ruožų ilgis siekia 100 metrų, vandens gylis svyruoja nuo 5 iki 10 cm.

Minija žemupyje ir toliau pildosi vandens: per praeitą parą jos vandens lygis ties Lankupiais padidėjo 25 cm ir pasiekė 697 cm žymą, o ties Priekule – 32 cm (560 cm). Tačiau aukščiau upe, ties Kartena, Minijos vanduo jau ima slūgti.

Pamažu slūgsta ir per Šilutės miestą vingiuojanti Šyšos upė. Tačiau iš Nemuno aukštupio į deltą jau atsirita nauja perteklinio vandens banga – didžiausia Lietuvos upė ties Panemune per pastarąsias dvi paras pagilėjo apie 60 cm, jos vandens lygis čia ir toliau kyla.

"Šilutės ETA žinios"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder