Kelias į Ventę - apsemtas

Kelias į Ventę - apsemtas

Nuo praeitos savaitės iš pievų ant kelio iš Sakūčių į Ventę plūstantis polaidžio vanduo savaitgalį galutinai paralyžiavo lengvojo transporto eismą į pamarį: dauboje netoli Kintų apsemtas maždaug 50 metrų kelio ruožas, vandens gylis čia siekia beveik 30 cm.

Maršrutiniai autobusai apsemtą kelio ruožą dar įveikia, tuo tarpu lengviesiems automobiliams tenka sukti papildomus kilometrus Šilutės – Povilų keliu, arba rizikuoti vairuojant po ratais liūlančiais Kintų žiemos polderio keliais.

"Kitą balos kraštą matai, bet negali jo pasiekti, – Kintų prieigose susidariusią padėtį telefonu apibūdino vietos seniūnas Antanas Kližentis. – Nemažai kintiškių darbuojasi Klaipėdoje, todėl dabar jiems tenka patirti ne tik nepatogumų, bet ir papildomų išlaidų".

Dėl gausių kritulių Žemaitijoje vandens lygis Minijos ir Tenenio upių žemupiuose ir toliau didėja. Todėl, seniūno manymu, vanduo nuo pagrindinio kelio į Kintus ir Ventę dar negreitai pasitrauks.

Šis kelio į Ventę ruožas apsemiamas ne pirmą sykį. Pastarąjį kartą taip buvo nutikę šių metų vasario pradžioje, vandens gylis čia tuomet siekė beveik pusę metro.

Šilutės rajone yra daugiau polaidžio vandens apsemtų kelių: kelyje Žemaitkiemis-Vabalai apsmeti du ruožai – nuo 5,7 iki 5,9 km ir nuo 6,7 iki 6,8 km, vandens gylis juose svyruoja nuo 10 iki 25 cm; kelyje Rusnė-Galzdonai-Plaškiai apsemtas ruožas nuo 4,31 iki 4,32 km, o kelyje Povilai-Minija – nuo 0,520 iki 0,540 km, vandens gylis juose – nuo 5 iki 10 cm.

Vanduo toliau plauna kelią Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda. Ties Priekule vandens lygis ant važiuojamosios dalies antradienio rytą vėl pasiekė 10 cm.

www.silutesetazinios.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder