"Mazda" ir "Honda" atšaukia daugiau automobilių dėl "Takata" oro pagalvių

"Mazda" ir "Honda" atšaukia daugiau automobilių dėl "Takata" oro pagalvių

Japonijos automobilių gamintoja "Mazda" dvigubai didina atšaukiamų automobilių skaičių Jungtinėse Valstijose, iki 87 tūkst., dėl galimų "Takata" oro pagalvių defektų, penktadienį praneša BBC, remdamasi korporacijos atstovais. Dėl minėto defekto "Mazda" atšaukia automobilius dar keliose šalies valstijose ir teritorijose. Dabar automobiliai atšaukiami ne tik Floridoje, Havajuose ir JAV Mergelių salose, bet ir Teksaso, Luizianos, Misisipės, Alabamos ir Džordžijos valstijose, taip pat keliose šalies teritorijose. 

Kita Japonijos automobilių gamintoja "Honda Motor" irgi pranešė apie savo planus didinti atšaukiamų automobilių skaičių dėl "Takata" gaminamų oro pagalvių sistemų iki 3 mln. Jungtinėse Valstijose. 

Ketvirtadienį Japonijos oro pagalvių gamintoja "Takata" atmetė JAV nacionalinės greitkelių ir eismo saugumo administracijos (NHTSA) reikalavimą atšaukti daugiau automobilių dėl jos gaminamų oro pagalvių. 

Dabar NHTSA gali skirti "Takata" baudą iki 7000 dolerių per dieną už kiekvieną neatšauktą automobilį kelyje. Savo laiške, adresuotame NHTSA, "Takata" tvirtina, kad JAV priežiūros institucija neturi priežiūros įgaliojimų jai, kaip automobilių atsarginių dalių tiekėjai. NHTSA, "Takata" teigimu, turi įgaliojimus kontroliuoti automobilių gamintojas, ne atsarginių dalių tiekėjas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder