Oro pagalvių gamintojos "Takata" metiniai nuostoliai vis labiau didėja

Oro pagalvių gamintojos "Takata" metiniai nuostoliai vis labiau didėja

Japonijos automobilių oro pagalvių sistemų gamintoja "Takata Corp" atšaukiamų automobilių bangai visame pasaulyje jau pasiekus 12 mln. transporto priemonių, šiais metais nurodė patirsianti vis daugiau nuotolių. Apie tai praneša AP. 

Bendrovė, kuriai visame pasaulyje priklauso maždaug 22 proc. pasaulio oro pagalvių sistemų rinkos, teigia, kad per fiskalinius metus iki 2015 metų kovo mėnesio jos nuostoliai turėtų pasiekti rekordinę sumą - 218 mln. JAV dolerių. Ankstesnė įmonės atstovų prognozė teigė, kad nuostoliai šiais metais sieks 210 mln. JAV dolerių. 

Visame pasaulyje dėl nesaugių sistemų dešimtys automobilių gamintojų atšaukia savo transporto priemones. Gamybos defektai oro pagalvių sistemoje gali sukelti įtrūkius pripučiamajame mechanizme, todėl eismo įvykio metu pagalvėms skleidžiantis į keleivius gali pataikyti mechanizmo dalys. Jungtinėse Valstijose dėl šios priežasties jau žuvo keturi asmenys, o sužeista 30. 

JAV nacionalinės greitkelių ir eismo saugumo administracijos (NHTSA) pareigūnai jau pradėjo tyrimą, kurio metu siekiama išsiaiškinti, ar "Takata" ir jos produkciją naudojantys pasaulio transporto priemonių gamintojai pakankamai sparčiai keičia defektų turinčias sistemas naujomis.

 

Šią savaitę NHTSA jau pranešė pareikalavusi daugiau informacijos apie japonų automobilių gamintojos "Honda Motor Co" veiksmus registruojančius dokumentus - ši bendrovė iki šiol pranešė apie daugiausiai atšauktų automobilių. NHTSA mano, kad "Honda" galėjo laiku nepranešti apie incidentus, kilusius dėl defektų turinčių oro pagalvių sistemų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder