Siūloma nebausti drausmingų vairuotojų privalomais papildomais mokymais

Siūloma nebausti drausmingų vairuotojų privalomais papildomais mokymais

Siūloma įteisinti, kad papildomi mokymai būtų privalomi tik tiems pradedantiems vairuotojams, kurie per pirmus dvejus metus pažeidė Kelių eismo taisykles (KET) daugiau kaip du kartus arba padarė KET pažeidimą, kuris sukėlė eismo įvykį.

Tai numatančias Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Eligijus Masiulis.

Siūloma, kad nusižengimų nepadarę vairuotojai po dvejų metų iš karto gautų 10 metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Masiulis mano, kad Kelių eismo taisyklių per pirmuosius dvejus vairavimo metus nepažeidę vairuotojai neturėtų būti baudžiami papildomais privalomais mokymais.

"Papildomi mokymai drausmingiems vairuotojams prilygsta bausmei už tai, kad jie nedarė nusižengimų. Tokia sistema iš esmės neteisinga - valstybė šiuo atveju neturėtų kišti rankos į vairuotojų kišenę, versdama juos patirti ne tik piniginių išlaidų, bet ir gaišti laiką", - mano E. Masiulis.

Jo teigimu, pastaruoju metu buvo sustiprinta vairuotojų rengimo tvarka, kad jau pradedantieji vairuotojai turėtų pakankamų įgūdžių kelyje.

Numatyta, kad E. Masiulio inicijuotos Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos įsigaliotų nuo 2013 metų liepos 1 dienos.

Seimas praėjusių metų pabaigoje iki 2013 m. liepos 1 d. atidėjo Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo nuostatų įsigaliojimą - pagal jas, visi pradedantieji vairuotojai privalėtų baigti papildomus vairuotojų mokymus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder