Skylutė bluzone išdavė sukčių

Skylutė bluzone išdavė sukčių

Klaipėdoje pirmą kartą atskleistas sukčiavimo vairavimo teorijos egzamino metu atvejis. "Regitros" specialistams nesąžiningą klientą išdavė ne tik nervinga jo laikysena, bet ir skylutė bluzone, po kuriuo slėpėsi vaizdo kamera.

Antradienį į 9 val. prasidėjusį egzaminą iš anksto užsiregistravusio 47 metų amžiaus Klaipėdos rajono gyventojo elgesys VĮ "Regitra" Klaipėdos filialo vyresniajam specialistui Gintautui Nagelei į akis krito žmogui atsisėdus prie kompiuterio.

"Jis atrodė pernelyg įsitempęs, gana keistai elgėsi ir prie kompiuterio. Iš karto kelti didelio triukšmo nesinorėjo, tačiau tada, kai žmogus baigė laikyti testą ir priėjo prie manęs, jį nužvelgiau atidžiau.

Būtent tada ir pastebėjau skylutę bluzone. Pačiupinėjau ir tapo aišku, kad ten - miniatiūrinė vaizdo kamera. Iškart paskambinau policijai, atvyko ekipažas ir tą vyrą išsivežė", - "Vakarų ekspresui" pasakojo G. Nagelė.

Pasak specialisto, vairuotojus "Regitroje" egzaminuojančio jau penkioliktus metus, paaiškėjus apgaulei klientas pabėgti nebandė, kantriai laukė atvykstančių pareigūnų.

Spėjama, kad vaizdo kamera buvo skirta filmuoti monitorių su egzamino užduotimis, o atsakymai sukčiui greičiausiai buvo diktuojami į labai mažą ausinę, susietą su mobiliuoju telefonu "Bluetooth" ryšiu.

Pasak G. Nagelės, dauguma egzaminuojamojo atsakymų į testo klausimus buvo teisingi. Vyriškis siekė gauti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą.

"Regitros" Klaipėdos filialo viršininkas Vainius Butinas sako, jog prieš egzaminą visi jį laikantieji perspėjami nesinaudoti mobiliuoju telefonu. Šio išjungti neprašoma, tačiau atsiliepti į skambučius egzaminuojamasis testo metu negali.

Beje, patalpa, kurioje vyksta teorijos egzaminas, yra stebima vaizdo kamera.

Klaipėdos "Regitroje" tai pirmas toks atvejis. Anksčiau atskleisti keli bandymai sukčiauti kituose įmonės padaliniuose. Pavyzdžiui, pernai lapkritį Šiauliuose 20-metis jaunuolis irgi sėkmingai išlaikė teorijos egzaminą, tačiau rezultatai buvo anuliuoti, kai egzaminuotojas pastebėjo iš striukės styrantį laido galiuką. Po striuke buvo laidų raizgalynė, maitinimo elementai ir telefonas su kamera.

O įdomiausia tai, kad, remiantis šalies įstatymais, tokiems asmenims niekas negresia, ir sankcijų prieš juos imtis negali nei policija, nei "Regitra". Tad ir šiandien su vaizdo kamera sučiuptas Klaipėdos rajono gyventojas dar kartą eiti laikyti egzamino gali kad ir šiandien.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder