"Takata" atsidėjo dar 30 mln. JAV dolerių padengti nuostoliams

"Takata" atsidėjo dar 30 mln. JAV dolerių padengti nuostoliams

Japonijos oro pagalvių gamintoja "Takata Corp" atsidėjo dar papildomus beveik 30 mln. JAV dolerių, iš kurių bus apmokami automobilių atšaukimai iš rinkų keičiant techniškai netinkamas sistemas bei kitos išlaidos. 

Dėl šios priežasties labiau, nei tikėtasi, didėja metiniai įmonės nuostoliai. Apie tai praneša "Reuters". 

Ketvirtadienį užsitęsusioje transporto priemonių krizėje paskendusi "Takata" pranešė, kad per devynis pastaruosius mėnesius jos grynieji nuostoliai jau pasiekė 32,5 mlrd. jenų (277 mln. JAV dolerių). Šiuo metu bendrovė tikisi, kad per metus jos grynieji nuostoliai sieks 31 mlrd. jenų, t. y. daugiau, nei buvo tikėtasi ankstesnėje prognozėje (25 mlrd. jenų). Tokius skaičius patvirtina ir apklausti "Reuters" analitikai. 

Dar sausio pradžioje "Takata Corp" vadovas Šigehisa Takada (Shigehisa Takada) pareiškė, kad įmonė kruopščiai tiria galimas kai kurių gamintų oro pagalvių gedimų priežastis. Dėl techninių gedimų eismo įvykių metu besiskleidžiančioms oro pagalvėms sprogus ar lūžusioms jų dalims pataikius į keleivius ir vairuotojus jau žuvo penki asmenys, o 12-ai gamintojų visame pasaulyje teko atšaukti iš rinkų daugiau kaip 24 mln. savo transporto priemonių.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder