“Terminatoriaus rankų“ savininkas žuvo pervertinęs savo jėgas

“Terminatoriaus rankų“ savininkas žuvo pervertinęs savo jėgas

Dar pavasarį VE.lt rašė apie jauną austrą, kuris, prieš penkerius metus nelaimingo įvykio metu netekęs abiejų rankų, sėkmingai išlaikė vairavimo egzaminą. Deja, dabar vaikinas žuvo savo paties sukeltoje eismo nelaimėje.

Po 20 tūkst. voltų elektros smūgio tuomet 17 metų turėjęs Vienos gyventojas Christianas Kandlbaueris neteko abiejų rankų. Kompanijos "Otto Bock Healthcare” specialistai pernai nusprendė padėti jaunuoliui ir sukūrė unikalų protezą, valdomą smegenų impulsais.

Kuriant protezą buvo naudojamas tikslinės muskulų reinervacijos metodas, remiantis kuriuo protezas valdomas pagalbon pasitelkiant nervus, kadaise valdžiusius tikrą ranką. Vaikinas galėjo jausti net prisilietimą protezu. Tai buvo pirmoji tokia operacija Europoje.

Teigta, jog protezo valdymas yra toks tikslus, kad austras gali be problemų vairuoti net specialiai neparuoštą automobilį. Deja, panašu, kad Ch. Kandlbaueris pervertino savo jėgas.

Praėjusią savaitę tolimųjų reisų vairuotojas viename iš Austrijos kelių, netoli Graco, pastebėjo į medį atsitrenkusį degantį "Subaru“ markės automobilį. Žmogus užgesino ugnį, tačiau ištraukti "Subaru“ vairuotojo – tai ir buvo Ch. Kandlbaueris – savo jėgomis nesugebėjo. Tą padarė iškviesti gelbėtojai.

Vaikinas buvo nugabentas į ligoninę, tačiau medikai jam padėti nebegalėjo – "Terminatoriaus rankomis“ pramintų protezų savininkas mirė praėjusios savaitės pabaigoje taip ir neatgavęs sąmonės. Gali būti, kad būtent šie protezai ir tapo avarijos priežastimi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder