„Tesla“ sulaukė BASF kaimynystės

„Tesla“ sulaukė BASF kaimynystės

Vokietijos chemijos milžinė BASF trečiadienį pranešė, kad Brandenburgo žemėje, netoli nuo Berlyno, pastatys gamyklą, kurioje bus gaminami pagrindiniai komponentai elektromobilių akumuliatoriams.

BASF gamykla, iškilsianti Švarchaidėje, vos už 100 kilometrų nuo planuojamos „Teslos“ gamyklos, iš pradžių bus pajėgi per metus pagaminti reikiamų komponentų 400 tūkst. visiškai elektrinių automobilių, sakoma bendrovės pranešime.

BASF nenurodė, kiek darbo vietų bus sukurta.

Brandenburgo padalinys bendradarbiaus su gamykla Suomijoje. Numatoma, kad bendradarbiavimas prasidės 2022 m.

Šis projektas „yra dalis mūsų pirmojo bendro akumuliatorių elementų gamybos Europoje projekto“, – sakoma Vokietijos ekonomikos ministro Peterio Altmaierio pranešime.

Kelios ES valstybės narės, vadovaujamos Vokietijos ir Prancūzijos, pasiūlė milijardines subsidijas, kad būtų sukurtas akumuliatorių gamybos „Airbus“, siekdamos atlaikyti pasaulinę konkurenciją.

Akumuliatoriai sudaro apie 40 proc. elektromobilio vertės, tačiau šiuo metu jie gaminami tik Pietų Korėjos, Kinijos ir Japonijos įmonių.

Nors Europos pramonės milžinės nerimauja dėl savo verslo modelių, sukurtų vidaus degimo variklių amžiuje, nė viena nebuvo pasirengusi pasinerti į akumuliatorių gamybą be vyriausybės pagalbos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder