Unikalioji sankryža bus nukirsdinta

Unikalioji sankryža bus nukirsdinta

Vienintelė tokia - "stataus kampo" - sankryža Klaipėdoje, S. Daukanto ir Butkų Juzės gatvių susikirtimas, netrukus gali prarasti unikalumo statusą. Radus pinigų miesto biudžete ją ketinama padailinti ir tuo pačiu kiek pakeisti važiavimo tvarką.

Miesto valdžia projektuotojų buvo paprašiusi paskaičiuoti, kiek kainuotų reformuoti šią keistąją sankryžą. To reikia, nes norintieji išvažiuoti iš Butkų Juzės gatvės į S. Daukanto dėl itin stataus kampo ne tik patiria sunkumų, bet ir kelia pavojų eismui.

Bendrovė "Kelprojektas" pasiūlė tris problemos sprendimo variantus. Savivaldybės Saugaus eismo komisijos nariams priimtiniausias pasirodė siūlymas nukirsti aštrųjį sankryžos kampą ir S. Daukanto gatvėje, susiaurinus 4 metrų pločio šaligatvį, vietoje dabartinių dviejų eismo juostų padaryti tris. Viena iš jų būtų skirta sukantiesiems kairėn iš S. Daukanto gatvės į Butkų Juzės gatvę.

Be to, abiejose gatvėse atsirastų saugumo salelės, skiriančios priešingos krypties eismo juostas.

Preliminari tokio projekto įgyvendinimo kaina - apie 400 tūkst. Lt.

Kitu variantu buvo siūloma šalia, už keliasdešimties metrų, esančioje S. Daukanto ir Trilapio gatvių sankryžoje įrengti šviesoforus - tai esą palengvintų išvažiavimą iš Butkų Juzės gatvės, tačiau tokia mintis atmesta dėl pernelyg didelės sąmatos. Ji, pirminiu skaičiavimu, siektų net 600 tūkst. Lt.

Kada bus įgyvendintas projektuotojų siūlymas, kol kas neaišku, greičiausiai, tik kitąmet, kuomet miesto biudžete sankryžos rekonstrukcijai būtų numatyta lėšų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder