Algirdas Butkevičius domisi bendradarbiavimo su Turkmėnistanu dujų sektoriuje galimybėmis

Algirdas Butkevičius domisi bendradarbiavimo su Turkmėnistanu dujų sektoriuje galimybėmis

Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius, nuvykęs į Turkmėnistano gamtinių dujų eksporto ir naftos perdirbimo centrą - Turkmėnbašio uostą - domėjosi bendradarbiavimo dujų sektoriuje galimybėmis.

Ministro Pirmininko vadovaujama delegacija oficialų dviejų dienų vizitą Turkmėnistane pradėjo pirmadienį.

"Lietuva atsakingai svarsto gamtinių dujų pirkimo alternatyvas, nes tiekimo šaltinių įvairovė padėtų sumažinti kainas, stiprinti šalies ekonomiką", - sakė Premjeras. Jis domėjosi Turkmėnistano dujų eksporto ateities planais bei kokią poziciją šalis užima dėl "Transkaspijos" dujotiekio atšakos tiesimo bei tranzitinių projektų "Nabucco" ir "Transanatolija".

Susitikime su Turkmėnbašio uosto vadovybe pristatyti konkretūs projektai, kuriuos galėtų įgyvendinti Lietuvos verslininkai. Susipažinęs su Turkmenbašio uosto, kelto linija jungiamo su Baku, krovinių tranzito apimtimis Ministras Pirmininkas pažymėjo, kad čia būtų galima pritaikyti ir Lietuvos vežėjų patirtį.

"Transporto ir logistikos srityje Lietuva yra Europos šalių lyderė. Mūsų kompanijos geba pristatyti krovinius optimaliais terminais ir konkurencingomis kainomis, jos užima tvirtas pozicijas pervežimų rinkoje iš Europos į NVS bei Vidurio Aziją", - sakė A. Butkevičius.

Premjeras pakvietė Turkmėnistano institucijų vadovus ir verslininkus atvykti į Lietuvą ir plačiau susipažinti su mūsų šalies patirtimi ir įgyvendinamais projektais, apsilankyti Klaipėdos uoste.

Premjerui taip pat buvo pristatyta Turkmenbašio kurortinės plėtros zonos perspektyva. Čia planuojama investuoti didžiules lėšas, kad uostas taptų ir pasaulinio lygio turistų ir poilsiautojų centru prie Kaspijos jūros.

Turkmėnistanas užima ketvirtą vietą pasaulyje pagal gamtinių dujų atsargas ir įeina į medvilnės augintojų dešimtuką. Pastaraisiais metais Turkmėnistanas siekia pritraukti užsienio investicijas į tekstilės ir komunikacijų sektorius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder