Apskrities turgavietėse prekyba smunka

Apskrities turgavietėse prekyba smunka

Šalies turgavietėse prekybos apyvarta 2013 m. trečiąjį ketvirtį sudarė 285,7 mln. litų ir, palyginti su 2012 m. trečiuoju ketvirčiu, padidėjo 2,8 pro¬cento to meto kainomis. Prekybos maisto prekėmis apyvarta padidėjo 1,5 procento, ne maisto – 3,7 procento, augalais ir gyvūnais – 4,5 procento. Labiausiai augo prekyba indais ir namų ūkio reikmenimis – 61,7 procento, drabužiais – 18 procentų, sumažėjo prekyba elektriniais buitiniais aparatais ir prietaisais – 35,8 procento, skalbimo priemonėmis ir buitinės chemijos prekėmis – 35,5 procento. Iš maisto prekių daugiausiai augo prekyba vaisiais ir uogomis – 18,8 procento, daržovėmis – 4,8 procento, tačiau žymiai sumažėjo prekyba bulvėmis – 15,8 procento, ir pieno produktais – 3,6 pro¬cento.

Palyginti su 2013 m. antruoju ketvirčiu, trečiąjį ketvirtį prekybos apyvarta turgavietėse padidėjo 1,4 procento. Prekyba maisto prekėmis išaugo 2,5 procento, ne maisto prekėmis – 0,1 procento, augalais ir gyvūnais – 3,9 procento. Labiausiai augo prekyba kiaušiniais – 18 procentų, daržovėmis – 12,7 procento, vaisiais ir uogomis – 11,9 procento. Iš prekybos ne maisto prekėmis daugiausiai augo prekybos indais ir namų ūkio reikmenimis apyvarta – 70 procentų, ir drabužiais – 12,3 procento.

Palyginti su 2012 m. atitinkamu ketvirčiu, daugiausiai augo prekyba Vilniaus apskrities – 13,2 procento, Marijampolės apskrities – 10,9 procento, ir Kauno apskrities – 10,3 procento – turgavietėse, tačiau ženkliai apyvarta sumažėjo Klaipėdos apskrities – 11,7 procento ir Tauragės apskrities – 7,4 procento – turgavietėse.

Turgavietė – prekybos veiklai suformuota lauko teritorija, pritaikyta prekybai nuo laikinųjų prekybos įrenginių (prekystalių, vežimėlių), iš automobilių, stoginėse, paviljonuose ir kituose joje pastatytuose statiniuose (taip pat ir laikinuosiuose), kurioje nuolat arba tam tikromis savaitės dienomis fiziniai ir juridiniai asmenys, sumokėję turgavietės administratoriaus nustatytą mokestį, pardavinėja žemės ūkio ir maisto produktus, gyvus gyvūnus, miško gėrybes, augalus, kitas ne maisto, taip pat ir naudotas prekes, išskyrus turgavietes, prekiaujančias automobiliais.

Pateikta informacija apie turgavietes, turinčias administraciją.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder