Audrius Siaurusevičius: LRT biudžetas didės 4 milijonais litų

Audrius Siaurusevičius: LRT biudžetas didės 4 milijonais litų

Kitais metais Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) biudžetas turėtų padidėti maždaug 4 milijonais litų, tačiau iki 2008 metų lygio LRT finansavimas dar negrįš.

Tai antradienį po susitikimo su Seimo Pirmininke Loreta Graužiniene žurnalistams sakė LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

"Tai nepakankama suma, trūksta lėšų investicijoms, technologijos keičiasi. LRT biudžetas yra vis dar mažiausias Europos transliuotojų sąjungoje. Mes vertiname Vyriausybės pastangas didinti finansavimą, kitų metų biudžetas mums didėja, bet iki 2008 metų lygio dar negrįžtame. Galų gale yra ir tarptautinis Lietuvos įsipareigojimas, nekalbant apie tai, kad Konstitucinis Teismas kelis kartus yra pasisakęs, kad valstybė turi užtikrinti pakankamą visuomeninio transliuotojo finansavimą", - sakė A. Siaurusevičius.

Jo teigimu, 2014 metų biudžete LRT planuojama skirti apie 50 milijonų litų, 2008 metais ši suma siekė 53 mln. litų.

Paklaustas, ar susitikime buvo kalbama apie tam tikras laidas, apie žurnalistus, pavyzdžiui, Ritą Miliūtę, LRT vadovas tai paneigė.

"Dar nebuvo atvejo, kad koks Seimo Pirmininkas atleistų LRT darbuotoją, tą galėčiau padaryti aš, bet šiuo metu planuose nėra", - sakė A. Siaurusevičius.

Pasak jo, su Seimo Pirmininke buvo kalbama ir apie tai, kad Lietuva vėl dalyvaus "Eurovizijos" konkurse, taip pat dalyvaus ir kitais metais pavasarį vyksiančioje chorų "Eurovizijoje"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder