Dalia Grybauskaitė pasirašė 2011 metų valstybės ir savivaldybių biudžetus

Dalia Grybauskaitė pasirašė 2011 metų valstybės ir savivaldybių biudžetus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė 2011 metų valstybės ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymą.

Antradienį šalies vadovė, savo parašu tvirtindama kitų metų valstybės ir savivaldybių biudžetus, pažymėjo, jog 2011 m. biudžetas atitinka valstybės galimybes ir ekonomines realijas.

"Kiekvienas litas turi būti išleidžiamas apgalvotai ir atsakingai, atsižvelgiant į būtiniausias reikmes ir poreikius. Tik taip greičiau įveiksime krizės pasekmes ir užtikrinsime greitesnį ekonomikos atsigavimą", - sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, tam, kad kiekvienas šalies gyventojas pajustų ūkio atsigavimą, kad būtų įmanoma kompensuoti sumažintas pensijas, sukurti daugiau darbo vietų, atsakingos valstybės žinybos privalo išnaudoti visas galimybes papildyti valstybės biudžetą - efektyviau kovoti su kontrabanda, mokesčių vengimu, geriau valdyti valstybės turtą ir įmones bei sparčiau vykdyti pradėtas reformas.

2011-ųjų metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių projektą Seimas patvirtino šių metų gruodžio 9 d. Biudžetą palaikė 73 Seimo nariai, prieš balsavo 56, susilaikė 7 parlamentarai, primena ELTA.

Finansų ministerijos duomenimis, 2011 metų nacionalinio biudžeto pajamos, be ES ir kitos paramos lėšų, sudarys 19,908 mlrd. litų. Nacionalinio biudžeto pajamos su Europos Sąjungos ir kitomis tarptautinės finansinės paramos lėšomis sieks 26,83 mlrd. litų. Kitų metų nacionalinio biudžeto išlaidos, be ES paramos lėšų, sudarys 22 mlrd. 468 mln. litų. Planuojami nacionalinio biudžeto asignavimai kitąmet sudarys 29,39 mlrd. litų.

Valstybės biudžeto deficitas sieks apie 2,5 mlrd. litų, o visų viešųjų finansų deficitas sudarys 5,8 proc. bendrojo vidaus produkto.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder