Dujotiekio Klaipėda-Kuršėnai statybos nevėluoja

Dujotiekio Klaipėda-Kuršėnai statybos nevėluoja

Magistralinio dujotiekio Klaipėda-Kuršėnai statybos vyksta sklandžiai pagal grafiką, jis turi būti pradėtas eksploatuoti metų pabaigoje, pranešta po Premjero Algirdo Butkevičiaus vizito Klaipėdoje.

Ministras Pirmininkas penktadienį uostamiestyje dalyvavo Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo projekto įgyvendinimo komisijos posėdyje. Jame aptarti SGD projekto įgyvendinimo 2014 metų rezultatai, tolesnis jo vystymas ir perspektyvos, SGD paskirstymo stoties projekto įgyvendinimo eiga. Premjeras su komisijos nariai lankėsi ir pačiame terminale.

"SGD terminalui keliamas tikslas tapti efektyviausiai valdomu ir patikimai eksploatuojamu terminalu. Tam, kad tai būtų pasiekta, 2015 metais didžiausias dėmesys bus skiriamas eksploatacijos procesų diegimui ir personalo kvalifikacijos kėlimui", - sakė A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas mano, kad SGD terminalas Klaipėdoje atveria naujas galimybes Baltijos regionui - jis priminė apie jau vykstantį dujų eksportavimą į Estiją.

"Prognozuojant netolimos ateities per terminalą tiekiamų dujų kainų perspektyvas, tikėtina, kad jos bus itin patrauklios. Todėl labai svarbu, kad ir kaimyninė Latvija kuo greičiau atvertų trijų šalių prieigą dujų rinkoje", - sakė Premjeras.

Šiemet SGD terminalo pajėgumai turėtų siekti 1 mlrd. kub. m suskystintųjų gamtinių dujų, vėliau - 4 mlrd. kub. m.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder