Emigrantų kalėdinės dovanos - ir pinigų perlaidos

Emigrantų kalėdinės dovanos - ir pinigų perlaidos

Artėjant šv. Kalėdoms intensyvėja siunčiamų ir gaunamų pinigų perlaidų srautas. Lietuvos paštas skaičiuoja, kad prieškalėdiniu laikotarpiu beveik ketvirtadaliu daugiau išmokama tarptautinių pinigų perlaidų.

„Ateinančią savaitę laukiame didžiausio tiek vietinių, tiek tarptautinių pinigų perlaidų srauto. Kasmet prieš šv. Kalėdas išaugantis pinigų perlaidų siuntimas rodo, kad ne tik paštu keliaujančios šventinės dovanų siuntos, bet ir pinigai yra viena populiariausių kalėdinių dovanų.

Pinigų perlaidos, esant dideliam paštų ir finansinių paslaugų „PayPost" skyrių tinklui tiek didžiuosiuose, tiek mažesniuose šalies miestuose, yra patogus būdas gyventojams gauti ar išsiųsti pinigus", - teigė Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų direktorius Aurimas Čiagus.

Praėjusių metų gruodį pinigų perlaidų per Lietuvos paštą išmokėta 23 proc. daugiau, nei išmokama įprastą mėnesį.

Prieškalėdiniu laikotarpiu pinigų į Lietuvą dažniausiai atkeliauja iš gausias lietuvių emigrantų bendruomenes turinčių šalių: Jungtinės Karalystės (vidutinė pinigų perlaidos suma - 163 Eur), Vokietijos (340 Eur), Jungtinių Amerikos Valstijų (203 Eur), Rusijos (308 Eur).

A. Čiagus atkreipia dėmesį, kad Lietuva yra ne tik pinigų perlaidas gaunančioji, bet vis dažniau tampa ir pinigus siunčiančiąja šalimi. Pavyzdžiui, pernai prieš šv. Kalėdas į užsienį buvo išsiųsta apie 37 proc. daugiau pinigų perlaidų, lyginant su įprastu metų mėnesiu.

Daugiausia pinigų iš Lietuvos iškeliauja į Rusiją (vidutinė pinigų perlaidos suma - 217 Eur), Ukrainą (172 Eur), Jungtinę Karalystę (244 Eur), Vokietiją (262 Eur), JAV (417 Eur).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder