"IRL Wind" už vėjų parką Kretingos rajone sumokėjo 130 mln. litų

"IRL Wind" už vėjų parką Kretingos rajone sumokėjo 130 mln. litų

UAB "INTER RAO Lietuva" antrinė įmonė "IRL Wind" įsigijo UAB "Vėjų spektras" valdomo Kretingos rajone veikiančio 30 MW instaliuotos galios vėjo jėgainių parką.

Sandoris galutinai užbaigtas liepos 4-ąją gavus Konkurencijos tarybos leidimą vykdyti sandorį. Už vėjų parką sumokėta 130 mln. litų, tam imta "Swedbank" paskola. Tikimasi, kad investicija atsipirks per 8-12 metų.

Komentuodamas sėkmingą sandorio užbaigimą "IRL Wind" direktorius Paulius Vazniokas pabrėžė, kad tai - pirmoji ne tik "IRL Wind" valdančios "INTER RAO Lietuva", bet ir ją kontroliuojančių strateginių partnerių INTER RAO JES bei "Scaent Baltic" investicija į atsinaujinančią energetiką Europos Sąjungos valstybėje narėje.

"Kadangi abiejų strateginių partnerių, valdančių į vėjo jėgainių parką investavusią įmonę - "INTER RAO Lietuva" - ateities plėtros vizijos dėl atsinaujinančios energetikos ir jos svarbos sutampa, neabejoju, kad "IRL Wind" ir toliau plėtos savo veiklą "žaliosios" energetikos srityje" - sakė P. Vazniokas.

Pagal sandorio sąlygas, "IRL Wind" valdys tik Kretingos rajone, Kiauleikių, Kvečių ir Rūdaičių kaimuose, veikiantį vėjo jėgainių parką, kuris bus atskirtas nuo "Vėjų spektro". Pastarasis toliau plėtos kitus savo projektus.

UAB "IRL Wind" yra antrinė UAB "INTER RAO Lietuva" bendrovė. UAB "INTER RAO Lietuva" yra Rusijos bendrovės "INTER RAO JES" kartu su ilgamete partnere energetikos sektoriuje UAB "Scaent Baltic" valdoma įmonė.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder