Išleidžiami pirmieji 2017-ųjų pašto ženklai

Išleidžiami pirmieji 2017-ųjų pašto ženklai

Šiųmetę Lietuvos pašto ženklų laidą pradės diplomatinių santykių tarp Lietuvos ir Izraelio užmezgimo 25-mečio metinėms ir Reformacijos penkiašimtmečiui skirti pašto ženklai. Jie apyvartoje pasirodys šį šeštadienį, sausio 7 dieną.

Pašto ženklą, pažymintį Lietuvos ir Izraelio diplomatinių santykių užmezgimo 25-ąsias metines, sukūrė Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno fakulteto Grafinio dizaino specialybės trečio kurso studentė Kotryna Opanovičiūtė. Šiam pašto ženklui sukurti Izraelio valstybės ambasada Lietuvoje inicijavo VDA studentų darbų konkursą

VDA studentės K. Opanovičiūtės sukurtame pašto ženkle panaudotos Lietuvos ir Izraelio valstybių vėliavų spalvos. Pašto ženklo nominalas – 0,97 euro.

„Tai – pavyzdys, kad filatelija taip pat prisideda prie diplomatijos ir tarptautinių santykių palaikymo. Šis pašto ženklas yra priminimas apie jau ketvirtį amžiaus puoselėjamą dviejų valstybių – Lietuvos ir Izraelio – draugystę“, – pažymėjo Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

Pašto ženklas apyvartoje pasirodys Lietuvos ir Izraelio diplomatinių santykių užmezgimo dvidešimtpenkmečio išvakarėse. Dvišaliai santykiai su Izraelio valstybe yra plėtojami nuo 1992 m. sausio 8 dienos. 

Pašto ženklu bus įamžintas ir Reformacijos judėjimas, padaręs didžiulę įtaką Naujųjų laikų istorijai. Dailininkės Indrės Ratkevičiūtės sukurtame pašto ženkle pavaizduotas reformacijos ir protestantizmo pradininkas Martynas Liuteris bei Vitenbergo bažnyčios siluetas. Reformacijos pradžia simboliškai laikomi 1517 metai, kai M. Liuteris prie Vitenbergo rūmų bažnyčios durų prikalė savo garsiąsias 95 tezes. Pašto ženklo „Reformacijai – 500 metų“ nominalas – 0,39 euro, jis išleistas 200 tūkst. egzempliorių tiražu.

Kartu su pašto ženklais „Izraelio ir Lietuvos Respublikos diplomatiniams santykiams – 25 metai“ ir „Reformacijai – 500 metų“ apyvartoje pasirodys ir pirmosios dienos vokai. Pašto korespondencija, apmokama naujaisiais pašto ženklais, šį šeštadienį Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder